Τα χρυσά συμβόλαια και η ελίτ της TV - Πρόσωπα, συμβόλαια και αριθμοί

Πρόσωπα και συμφωνίες, συμβόλαια και αριθμοί, μονοπωλούν το ενδιαφέρον

Τα χρυσά συμβόλαια και η ελίτ της TV - Πρόσωπα, συμβόλαια και αριθμοί
5'

Μειωμένα budget και πολλές αλλαγές στην τηλεοπτική αρένα, σε επίπεδο προγραμματισμού-προσώπων-αμοιβών, αναμένονται την επόμενη χρονιά.

Η διαφημιστική πίτα που μοιράζεται σε περισσότερους παίκτες και είναι μικρότερη σε σχέση με το παρελθόν, η μείωση της χρηματοδότησης από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας για τις σειρές και, φυσικά, τα μη ικανοποιητικά ποσοστά τηλεθέασης που παρατηρούνται στις περισσότερες ζώνες, δημιουργούν νέα δεδομένα στον κυκεώνα της τηλεόρασης.

Έτσι, όλοι οι πρωταγωνιστές πλέον (παρουσιαστές και ηθοποιοί) καλούνται να βάλουν νερό στο κρασί τους και να αποδεχτούν είτε μειώσεις στους μισθούς, είτε στα κόστη των παραγωγών τους. Βέβαια, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που είτε δεν τούς ακουμπά τίποτα από τα παραπάνω είτε αποφασίζουν ότι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τη νέα αυτή πραγματικότητα. Πρόκειται, λοιπόν, για τα χρυσά συμβόλαια της μικρής οθόνης που συνοδεύονται από πολλά μηδενικά και μεγάλες αξιώσεις.

Η Ελένη Μενεγάκη είναι η βασίλισσα αυτής της μικρής αλλά περιεκτικής λίστας. Όσο και να μην αρέσκονται κάποιοι σε τέτοιου είδους τίτλους, η Ελένη έχει καταφέρει να χτίσει μύθο γύρω από το όνομά της. Έναν μύθο που την θέλει να παίρνει πολλές χιλιάδες ευρώ και να κερδίζει με το σπαθί της μεγάλες εμπορικές συμφωνίες. Η αλήθεια, πάντως, ανάμεσα σε μύθους και δράκους είναι ότι η Μενεγάκη αποτελεί το μεγαλύτερο brand name που έχουμε συναντήσει στην τηλεόραση και διόλου τυχαίο δεν είναι ότι όλες οι εταιρείες δίνουν γη και ύδωρ για να συνεργάζονται μαζί της. Η παρουσιάστρια συνεχίζει στην ίδια ρότα και, παίρνοντας το δικό της ρίσκο, αποφάσισε να κουνήσει μαντήλι στο MEGA αφού δεν δέχτηκε καμία μείωση και περικοπή.

Για οικονομικούς λόγους δεν ανανεώθηκε και η συνεργασία της Τατιάνας Στεφανίδου με τον ALPHA. Το κανάλι επέλεξε να περιορίσει το budget του κι εκείνη -με τον χαρακτηριστικό επαγγελματισμό που την διακατέχει- αποφάσισε να φύγει με το κεφάλι ψηλά δεχόμενη προτάσεις από αρκετά κανάλια. Η οικοδέσποινα του «Tlive» θεωρείται ένα από τα δυνατά χαρτιά στη φαρέτρα των σταθμών, έχοντας μπορέσει να διατηρήσει τις υψηλές αμοιβές της σε δύσκολες εποχές. Να τονιστεί βέβαια ότι η Τατιάνα δεν διεκδικεί μόνο για την ίδια, αλλά και για τους συνεργάτες της που τούς φροντίζει και μπαίνει μπροστά πάντα για εκείνους.

Για τον Γιώργο Λιάγκα η εξίσωση είναι απλή: παίρνει αυτό που ζητά γιατί έχει καταφέρει να φέρνει νούμερα στον ΑΝΤ1 και να τερματίζει στην πρώτη θέση με διαφορά μάλιστα στο σύνολο του κοινού. Πιστός, πλέον, στο infotainment κομμάτι, δεινός σχολιαστής και άνθρωπος με κριτική άποψη και σκέψη, ο παρουσιαστής είναι σκληρός διαπραγματευτής αναγνωρίζοντας την αξία του. Η επιλογή του να παραμείνει στον ΑΝΤ1, παρά τις δελεαστικές προτάσεις που δέχτηκε από άλλα κανάλια όπως ο ALPHA, σίγουρα δεν είναι τυχαία αφού οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι εξαιρετικές και στον σταθμό του Αμαρουσίου έχει βρει πρόσφορο έδαφος για να χτίσει αυτό που ο ίδιος έχει ονειρευτεί.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είναι πολυεργαλείο και ένας από τους πιο πολυτίμους παρουσιαστές του καναλιού του Αμαρουσίου. Και μπορεί ο ίδιος να παραμένει αυτό το παιδί της διπλανής πόρτας, ο άνθρωπος που παρά την επιτυχία του πάντα σηκώνει το τηλέφωνό του ή σταματά να μιλήσει στους δημοσιογράφους που τον περιμένουν, όμως το συμβόλαιό του υποδηλώνει την ταυτότητα του τηλεαστέρα. Έτοιμος για την πιο δυνατή του χρονιά, με τρεις εκπομπές στα χέρια του («The 2night show», «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;», η νέα version του «Όμορφου κόσμου»), ο Γρηγόρης επάξια συγκαταλέγεται στην ελίτ της TV αφού έχει το χάρισμα να απογειώνει ό,τι κι αν του ανατεθεί.

Στο μέτωπο του ANT1, υπάρχει ένα ακόμη πρόσωπο το όνομα του οποίου συνοδεύεται από τον μύθο ότι παίρνει πολλά χρήματα. Ήρεμη δύναμη, σταθερή στις επιθυμίες της και στα όσα διεκδικεί, η Ζέτα Μακρυπούλια είναι η πρωταγωνίστρια της μεσημεριανής ψυχαγωγικής ζώνης εδώ και χρόνια πλέον με το «Rouk Zouk». Καταφέρνοντας να καρπώνεται την επιτυχία του τηλεπαιχνιδιού, μακριά από διαρροές και βαρύγδουπες δηλώσεις, η όμορφη Ζέτα απολαμβάνει τα αγαθά της δουλειάς της και έχει πετύχει να μην την αγγίζει τίποτα από τα όσα συμβαίνουν στην ταραχώδη τηλεοπτική αρένα.

Από το Alter βρέθηκε στο MEGA, μετέπειτα στον ΑΝΤ1 και από εκεί στον ΣΚΑΪ, τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει στο μεγάλο κανάλι. Η Φαίη Σκορδά ξέρει πώς να παίρνει αυτό που θέλει χωρίς να συμβιβάζεται και να φοβάται και -μπορεί τα ποσοστά τηλεθέασης να μην είναι εκείνα που πολλοί θα περίμεναν από την ίδια- όμως θεωρείται από τις ακριβοπληρωμένες παρουσιάστριες. Για τα στελέχη των καναλιών αποτελεί κλασική πλέον αξία για την πρωινή ζώνη, αλλά και μία εμπορική δύναμη που δεν περνά απαρατήρητη. Αυτή την περίοδο, άλλωστε, αποδεικνύονται όλα τα παραπάνω καθώς είναι στο στάδιο των τελικών διαπραγματεύσεων με το MEGA και πληροφορίες την θέλουν να υπογράφει για διψήφιο νούμερο!

«Δεν θεωρώ ότι είμαι η πιο ακριβοπληρωμένη παρουσιάστρια», δήλωσε πρόσφατα η Κατερίνα Καινούργιου θέλοντας να απαντήσει σε σχόλια της Μαρίας Μπακοδήμου. Η παρουσιάστρια του ALPHA, με σκληρή δουλειά και επιμονή, πηγαίνοντας κόντρα και διαψεύδοντας εκείνους που δεν την πίστεψαν, έχει καταφέρει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όχι μόνο στην TV αλλά και στο χρηματιστήριο των διαφημίσεων. Η οικοδέσποινα της εκπομπής «Super Κατερίνα» ξέρει να «πουλάει» αυτό που θέλουν οι εταιρείες και στις δύσκολες εποχές που διανύει η TV αυτό είναι ένας μεγάλος άσος. Με το σπαθί της, λοιπόν, παίρνει αυτά που τής αξίζουν και φιγουράρει στη λίστα με τα χρυσά κορίτσια της τηλεόρασης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή