H Ασημίνα Χατζηανδρέου στο Newsbomb.gr: «Ήμουν παραπάνω από αυτό που έπρεπε δίπλα σε πολλούς»

Η Ασημίνα Χατζηανδρέου, το κορίτσι που έχει συνδέσει το όνομά του με τους στίβους μάχης του Survivor, μιλά για όλα…
6'

Τρεις φορές έχει πάρει στα χέρια της το εισιτήριο για τον Άγιο Δομίνικο, καταφέρνοντας να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις αλλά και στους στίβους μάχης. H Ασημίνα Χατζηανδρέου, το «βουνό» για τους συμπαίκτες της, που επέδειξε αγωνιστικότητα και δεν έχασε τον χαρακτήρα της παρά τις δυσκολίες, μιλά για το «Survivor», για την εμπειρία που έζησε, για όσα κρατά και για όσα επιδιώκει να ξεχνά και να συγχωρεί.

Πώς βιώνεις τη μετά «Survivor» εποχή;

Πάντα φεύγοντας από αυτό το νησί μένει ένα κομμάτι σου εκεί. Έχω πάει τρεις φορές και, επιστρέφοντας, όλα φαίνονται διαφορετικά. Μπορεί και συναισθηματικά να είσαι λίγο άδειος. Κάποιες φορές, επειδή εκεί είναι πιο δύσκολα τα πράγματα από πλευράς επιβίωσης, νιώθω κάποιες καταστάσεις πιο μικρές στην «έξω ζωή» και δεν μιλάω ασφαλώς για θέματα υγείας. Απλά πράγματα που εδώ τα βλέπεις τεράστια, εκεί λόγω της πείνας και των κακουχιών τα θεωρώ πλέον της πλάκας. Έχω σκληραγωγηθεί.

Έχεις ωριμάσει;

Πριν πάω στο παιχνίδι σίγουρα με κάποιες καταστάσεις είχα ωριμάσει, πηγαίνοντας τρεις φορές νοιώθω πιο «μεγάλη». Με ωρίμασε , με άλλαξε, αν συγκρίνεις και πως μιλούσα το 2021 με το τώρα δεν έχω καμία σχέση, με τρομάζει λίγο που με άλλαξε και με «μεγάλωσε» τόσο γρήγορα. Ταυτόχρονα μου έδωσε τα στοιχεία που άλλοι άνθρωποι περνάνε διάφορα στάδια να ωριμάσουν τόσο. Νοιώθω αρκετά πιο ώριμη, και πιο συνειδητοποιημένη σε κάποια πράγματα.

Έχει κλείσει ο κύκλος του «Survivor», έπειτα από τρεις συμμετοχές;

Σε μια παραγωγή που με βοήθησε τόσο και στο τραυματισμό μου και σε όλα, δεν θα κλείσω τη πόρτα. Και σε μια μελλοντική πρόταση δεν ξέρω πώς θα πράξω, δεν θα πω ούτε το ποτέ ούτε το πάντα. Ποτέ στη ζωή μου δεν τα λέω αυτά. Ούτε το ναι ούτε το όχι. Αφήνω τη πόρτα ανοιχτή, γιατί ήταν και μια βοήθεια στη ζωή μου όλο αυτό. Από εκεί που έπαιρνα ένα βασικό μισθό και δούλευα ως σερβιτόρα, και έκανα και τα personal, βρέθηκα να παίρνω όσα παίρνουν οι μαχητές, και μελλοντικά άλλα ποσά στο all star…

Τι γεύση έχεις από αυτή την εμπειρία;

Η πρώτη φορά θα μου μείνει αξέχαστη, αν κρατάω κάτι είναι η πρώτη φορά που έτσι και αλλιώς είναι ξεχωριστή. Που μένει χαραγμένη μέσα μας, Τη πρώτη φορά πέρασα πολύ δύσκολα, οι μαχητές κάναμε να φάμε 20 έπαθλα. Το 2023 δεν το βάζω γιατί με στενοχώρησε ένα συμβάν, δεν μου ταίριαξε όλο αυτό, δεν μου άρεσε αυτό που συνέβη. Βέβαια, ο κ. Ατζούν βγήκε και ανακάλεσε για το όνομά μου, και για αυτό ξαναμπήκα στο επόμενο παιχνίδι. Η λέξη «Survivor» δεν είναι να είσαι πολύ καλός αγωνιστικά, είναι και πώς να επιβιώσεις σε ένα έρημο νησί χωρίς τίποτα. Νομίζω το έκανα πολύ καλά, δόξα τω Θεώ τα χέρια μου πιάνουν, το έφερα σε πέρας αυτό το κομμάτι και μου έχει αφήσει και μια ευχάριστη ανάμνηση και μια δυσάρεστη γιατί και στα τρία παιχνίδια τραυματίσθηκα.

Νομίζω ότι δεν δυσκολεύτηκες τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο στις ανθρώπινες συμπεριφορές… Σωστά;

Ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστώ ως Ασημίνα το κομμάτι των ανθρώπινων σχέσεων. Όταν άναβε η κάμερα υπήρξαν άνθρωποι που ήταν διαφορετικοί και όταν έκλεινε επίσης. Έξω από το συμβούλιο σου έλεγαν αγάπη μου, μωρό μου και τα συναφή και μέσα άρχιζαν ένα πόλεμο εναντίον σου, γιατί αν τσιγκλάς την Ασημίνα θα βγάλει νεύρα και ήθελαν να το ενισχύσουν για να βγω κακιά, εγώ το ήξερα ότι προσπαθούν να μου το κάνουν αυτό. Μπορεί να έχω «μεγαλώσει» αυτά τα 2-3 χρόνια αλλά κάποια πράγματα που λέω παρερμηνεύονται, εγώ έβγαινα και για άλλους συμπαίκτες μου μπροστά, και αυτό παρεξηγούταν. Αυτό πιο πολύ ήταν το λάθος μου στο φετινό παιχνίδι, ότι κάποιες φορές έβγαινα μπροστά και για άλλους, ας έβγαιναν αυτοί να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Ήμουν παραπάνω από αυτό που έπρεπε δίπλα σε πολλούς και αυτό μου στοίχισε.

Κάποιες συμπεριφορές της Κατερίνας σε στενοχώρησαν σε προσωπικό και ανθρώπινο επίπεδο; Το βλέπουμε και τώρα με τους παίκτες που έχουν μείνει να τονίζουν ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να φτάσει στον τελικό.

Η Κατερίνα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού που συζητούσαμε, είχε στόχο τον τελικό. Καλό είναι να ξέρεις πού θέλεις να φτάσεις, να έχεις στόχο δεν το κατακρίνω αυτό. Και εγώ το είχα αλλά πριν φτάσω στον τελικό ήθελα να είμαι υγιής. Την Κατερίνα τη στήριξα πάρα πολύ. Μου είπε κόσμος «βρε Ασημίνα τί καλή που είσαι και αυτή σε άδειαζε». Μετά είδα συνεντεύξεις, θα ήθελα όταν τελειώσει το παιχνίδι, να κάνουμε μια συζήτηση. Εύχομαι να επιστρέψει, να είναι στον τελικό, να είναι καλά και χωρίς τραυματισμό… Όταν βγει θα κάνουμε μια κουβέντα μαζί, θα τα συζητήσουμε όλα.

Ποιος θες να είναι νικητής;

Επειδή ο νικητής θα βγει αγωνιστικά και όχι με ψηφοφορία, θέλω να νικήσει ο καλύτερος. Εγώ έκανα ανάρτηση και για την Κατερίνα και τον Φάνη όταν τραυματίσθηκαν, παρά το γεγονός ότι ο Φάνης εμένα με είχε κατακρίνει. Δεν ξεχνάω αλλά συγχωρώ. Στενοχωριέμαι όταν κάποιος τραυματίζεται, εύχομαι τα παιδιά να είναι καλά και να νικήσει ο καλύτερος. Όποιος είναι καλός εκείνη την ημέρα.

Τι θα κάνεις επαγγελματικά από εδώ και στο εξής;

Δεν έχω κατασταλάξει ακόμα τί θα κάνω σε επαγγελματικό επίπεδο. Να δω και εγώ στη ζωή μου τί θέλω. Είμαι σε μια περίεργη φάση σαν να περνάω δεύτερη εφηβεία. Μία θέλω το ένα, μία το άλλο και όλο αυτό με μπερδεύει. Μπορεί και το παιχνίδι να με έχει μπερδέψει. Θα ήθελα να κάνω κάτι σε σχέση με τα «Ασημοπιτάκια» που κάναμε μέσα στο παιχνίδι. Έχω και το πτυχίο στο sport management, μελλοντικά ίσως παίξω πάλι ποδόσφαιρο…