Μόνικα Μπελούτσι: «Στην Ελλάδα αισθάνομαι σαν το σπίτι μου»

«Πρώτη φορά που έπαιξα σε ένα θέατρο με τόσο πολύ κόσμο», είπε μεταξύ άλλων η Μόνικα Μπελούτσι
2'

Η Μόνικα Μπελούτσι που επισκέφθηκε λίγες ημέρες πριν την Ελλάδα για την εμφάνισή της στο Ηρώδειο με αφορμή έναν μονόλογο για τη Μαρία Κάλλας, μίλησε στην κάμερα του Alpha εκφράζοντας τον ενθουσιασμό της και όσα τη συνδέουν με την χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, η πασίγνωστη ηθοποιός αρχικά ανέφερε: «Είναι μία εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ… Διότι αυτό το θέατρο με έκανε να ζήσω ένα όνειρο. Ήμουν τόσο ευτυχισμένη που είχαν την ευκαιρία να παίξω σε αυτή την παράσταση… με τις επιστολές και τις μνήμες της Μαρίας Κάλλας σε ένα θέατρο με τέσσερις χιλιάδες θεατές κάθε βράδυ. Ήταν μία μαγική στιγμή, με το φεγγάρι και τους ανθρώπους γεμάτους θαλπωρή.

Ένιωσα μεγάλη ζεστασιά ολόγυρά μου, η οποία μου έδωσε τη δύναμη να παίξω διότι ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα σε ένα θέατρο με τόσο πολύ κόσμο. Ένιωσα μία μοναδική συγκίνηση».

Στη συνέχεια, αναφορικά με τους δεσμούς της με τη χώρα μας, η Μόνικα Μπελούτσι είπε: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα, με την οποία έχω δεθεί πολύ έντονα. Έχει ένα θαυμάσιο φως, το οποίο μου θυμίζει το φως της Ρώμης, που αγαπώ όσο κανένα άλλο. Έπειτα είναι και οι άνθρωποι. Θεωρώ ότι εσείς, οι Έλληνες, είστε πολύ κοντά στην ιταλική κουλτούρα. Στην Ελλάδα αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου».

Μάλιστα, η Μόνικα Μπελούτσι υποσχέθηκε ότι θα επισκεφτεί ξανά την Ελλάδα με την πρώτη ευκαιρία. «Μόλις μπορέσω σίγουρα δεν θα διστάσω, διότι έζησα μία από τις ωραιότερες εμπειρίες, την οποία θα κρατήσω σε όλη μου τη ζωή ως παντοτινή ανάμνηση».