Ο Ρέμος ερευνάται για έξι εμβάσματα 1,8 εκατ. ευρώ - Τα πρώτα του βήματα, το ταξί και η ταβέρνα

Με παρελθόν τα... φορολογικά παρατράγουδα του τραγουδιστή

Ο Ρέμος ερευνάται για έξι εμβάσματα 1,8 εκατ. ευρώ - Τα πρώτα του βήματα, το ταξί και η ταβέρνα
3'

Ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής ερευνάται από την Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για έξι εμβάσματα που έλαβε στον προσωπικό λογαριασμό του, αξίας 1,8 εκατ. ευρώ, από επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας.

Τα χρήματα προορίζονταν στον τραγουδιστή για την αγορά εταιρείας με ανανεώσιμες πηγές, όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA. Ωστόσο, η αγορά δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, χωρίς όμως να επιστραφεί το αντίστοιχο ποσό και με τον τραγουδιστή να μην τα δηλώνει στην εφορία, σημείωσε η δημοσιογράφος στην εκπομπή.

Ειδικότερα, τα εμβάσματα αφορούν την περίοδο από τις 19 Απριλίου του 2022 έως 22 Ιουνίου του ίδου έτους. Τα τρία δύο πρώτα ήταν 200.000 ευρώ ενώ το τρίτο 150.000 ευρώ.

Στις 27 Απριλίου εστάλησαν δύο εμβάσματα των 200.000 ευρώ σε μια εταιρεία συμμετοχών, σε έναν προσωπικό φίλο του κ. Ρέμου.

Στις 10/5 υπάρχει εισερχόμενο έμβασμα 950.000 ευρώ και μία ημέρα αργότερα εξερχόμενο έμβασμα 450.000 ευρώ σε εταιρεία με ΑΠΕ.

Στις 22 Ιουνίου υπάρχουν δύο εμβάσματα, 200.000 ευρώ και 100.000 ευρώ.

Όλα τα εμβάσματα σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του MEGA, ήταν από τον ίδιο επιχειρηματία.

«Δεν φοβόμαστε τίποτα, δεν έχω να κρύψω τίποτα, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Θα τα πούμε στις συναυλίες» απαντά ο Αντώνης Ρέμος. Υποστηρίζει πως δεν έχει διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή την ώρα που διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Νιώθω την υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που με αγαπάει και που με στηρίζει, να βρεθώ μαζί του. Από κει και πέρα η αλήθεια θα φανεί. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ. Συνεχίζουμε και σας περιμένω στις συναυλίες να τα πούμε από κοντά» αναφέρει.

Οι δικηγόροι του πετυχημένου τραγουδιστή ζητάνε από τις Αρχές να επισπεύσουν τις διαδικασίες καθώς έχουν δεσμευτεί λογαριασμοί, θυρίδες και περιουσιακά στοιχεία του Αντώνη Ρέμου, έως του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ.

«Θέλω απλά να δηλώσω ότι έχω εμπιστοσύνη στους δικηγόρους μου και στις ελεγκτικές αρχές ότι όλες οι εξηγήσεις και όλα τα δικαιολογητικά θα δοθούν για να ξεκαθαριστεί και αυτή η κατάσταση».

Ο δημοφιλής τραγουδιστής έχει sold out συναυλίες για όλο το καλοκαίρι και σήμερα δίνει ραντεβού με τους θαυμαστές του στο Κατράκειο της Νίκαιας, αναφέροντας πως θα ακολουθήσει το καλοκαιρινό του πρόγραμμα για τους συνεργάτες του.

«Ήθελα να κάνω αυτό το βίντεο για να ενημερώσω τον κόσμο, γιατί υπάρχουν και συναυλίες που έρχονται. Τη Δευτέρα στην Αθήνα, θα γίνει κανονικά όπως και όλες οι υπόλοιπες που έρχονται».

Την ίδια ώρα, μία εταιρία εισαγωγής καφέ που ιδιοκτήτης της είναι ο Αντώνης Ρέμος, χτύπησε καμπανάκι στις Αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στο παρελθόν, είχε ελεγχθεί και για την αποπληρωμή χρεών της ιστορικής ομάδας του «Ηρακλή», που το 2008 έγινε πρόεδρος.

Από τη Γερμανία στην κορυφή

Από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη στην ηλικία των 10 ετών. Στα 17, ξεκίνησε να τραγουδάει σε μία ταβέρνα και το 1992 ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή του στο φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, όπως μεταδόθηκε σε ρεπορτάζ στην ίδια εκπομπή.

Δούλευε ως ταξιτζής και παράλληλα ως υδραυλικός για να βγάλει τα προς το ζην. Με το ταξί, έπαιρνε κούρσα τον Μίμη Πλέσσα και τη σύζυγό του και από εκεί άρχισε μία σχέση βαθιάς εκτίμησης και μία φιλία που διαρκεί μέχρι σήμερα.

«Κάθε Κυριακή, έξω από το ξενοδοχείο, ήταν ο Αντώνης, μας πήγαινε στο αεροδρόμιο και ο Μίμης έλεγε θα είναι αυτό το ευγενικό παιδί πάλι; Εκείνη την περίοδο δούλευε ταξιτζής και υδραυλικός».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή