Ινδία: Ο πιο πλούσιος γάμος του κόσμου - Οι προετοιμασίες κράτησαν 7 μήνες

Στη χώρα των αντιφάσεων, ο γάμος του Ανάντ Αμπάνι άφησε εποχή - Χιλιάδες καλεσμένοι για τον μικρό γιο της οικογένειας Αμπάνι

Οικογένεια Αμπάνι

Oikogeneia Ambani /AP Photo /Rajanish Kakade)

AP Photo/Paul Sancya
2'

Για πολλούς ήταν ο γάμος της χρονιάς σε όλο τον κόσμο. Με μία μεγαλειώδη τελετή, που κόστισε περίπου 290 εκατ. ευρώ έγινε ο γάμος του Ανάντ Αμπάνι, γιου του Μουκές Αμπάνι με την κληρονόμο Ραντίκα Μέρχαντ στην Ινδία.

Η νύφη ντυμένη με τη lengha ένα παραδοσιακό, ιδιαίτερο κόκκινο νυφικό, στολισμένο με πολλά κοσμήματα και την παραδοσιακή ινδική μαντίλα παντρεύτηκε τον αγαπημένο της σε μια ινδουιστική τελετή στο Παγκόσμιο Συνεδριακό Κέντρο JIO που χωρά 16.000 κόσμο.

Ο γαμπρός φορούσε το παραδοσιακό κόκκινο σακάκι με χάντρες - που ονομάζεται nehru. Τα δώρα του γάμου υπολογίζεται πως ξεπέρασαν τα 116 εκ. ευρώ.

Ο Ανάντ και το πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας

Ο Ανάντ είχε γίνει γνωστός στο διαδίκτυο, καθώς είχε άσθμα από παιδί, γεγονός που του δημιούργησε προβλήματα παχυσαρκίας φτάνοντας να ζυγίζει πάνω από 200 κιλά. Ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα κατάφερε και έπεσε σχεδόν στα μισά κιλά κι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς, που είχαν θέμα παχυσαρκίας αλλά μέσα στην πανδημία άρχισε ξανά να παχαίνει. Αυτό δεν τον εμπόδισε να παντρευτεί την αγαπημένη του.

Η οικογένεια Αμπάνι έχει στα χέρια της τη διοίκηση ενός επιχειρηματικού κολοσσού που δραστηριοποιείται από πετρέλαια έως τις τηλεπικοινωνίες και το λιανεμπόριο. Με τις επιχειρήσεις Αμπάνι μετά την αποχώρηση του Μουκές, ασχολούνται τα δίδυμα 31χρονα παιδιά του, η Ίσα και ο Ακάς αλλά και ο μικρότερος σε ηλικία, Ανάντ Αμπάνι. Στη διοίκηση της εταιρείας εξακολουθεί να βρίσκεται, μόνο για να παρίσταται στις συνελεύσεις η σύζυγός του Μουκές.

Κατά τη διάρκεια της τελετής και στη συνέχεια, οι δρόμοι παρέμειναν κλειστοί στην περιοχή, για λόγους ασφάλειας. Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους ήταν ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, οι αδερφές Καρντάσιαν, ο Νικ Τζόνας, η Πριγιάνκα Τσόπρα, κορυφαίοι ηθοποιοί του Μπόλιγουντ, αθλητές κ.ά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή