Γιάννης Σαββιδάκης: «Δεν το ξέρει κανείς» - Έκπληκτος ο Ζήσης Ρούμπος

«Κάποιος έχει περισσότερες πιθανότητες να πλουτίσει κάνοντας αυτό που βγαίνει από την ψυχή του, αυτό που είναι αυθεντικό, παρά όταν μιμείται κάποιον άλλο» δήλωσε ο Γιάννης Σαββιδάκης

Γιάννης Σαββιδάκης: «Δεν το ξέρει κανείς» - Έκπληκτος ο Ζήσης Ρούμπος
2'

Στην εκπομπή «Γκαράζ» βρέθηκε ο Γιάννης Σαββιδάκης την Κυριακή (14/7) του Ζήση Ρούμπου, όπου μίλησε για τη σχέση του με τη μουσική, την εμπειρία του από τη Eurovision, ενώ έκανε και μία αποκάλυψη για τη συμμετοχή του σε έναν παλαιότερο κύκλο του Your Face Sounds Familiar (YFSF).

«Ήταν σαν κάρμα η ενασχόλησή μου με τη μουσική, σαν πεπρωμένο. Όταν ήμουν μικρούλης, η μητέρα μου με νανούριζε αλλά εγώ δεν κοιμόμουν, καθώς έδινα βάση σε αυτά που έλεγε. Κατέληγε να κοιμάται αυτή πρώτη. Επίσης, δεν διάβαζα ούτε κοιμόμουν με μουσική γιατί δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ, δεν μπορούσα να αφήσω το αυτί μου να μην ακούει αυτά που ακούει. Η μουσική με διάλεξε, δεν τη διάλεξα εγώ.» ξεκίνησε λέγοντας ο γνωστός τραγουδιστής.

«Το 1989 πήγαμε στη Eurovision, μαζί με τη Φανή Πολυμέρη, καθώς μας είχε διαλέξει το ΡΙΚ της Κύπρου. Είχε γίνει στη Λωζάνη και είχαμε πάρει την 11η θέση. Ήταν εμπειριάρα. Η ορχήστρα ήταν ζωντανή, όλα ήταν ζωντανά, δεν υπήρχε ούτε μισό playback. Ήταν επίσης μία βραδιά μόνο. Για έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη ήταν μία σοβαρή δουλειά, να σε δει τόσος κόσμος, να σε δει όλη η Ευρώπη» αναφέρει ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Όταν ερωτήθηκε για το αν έχει κάποια συμβουλή για τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική απάντησε: «Για μένα η νούμερο ένα συμβουλή που έδινα πάντοτε και συνεχίζω να δίνω είναι η συνεχής τριβή με το αντικείμενο. Να μην περιορίζουν το ταλέντο και να μην κάνουν πράγματα που δεν τους ταιριάζουν μόνο και μόνο για να βγάλουν λεφτά. Κάποιος έχει περισσότερες πιθανότητες να πλουτίσει κάνοντας αυτό που βγαίνει από την ψυχή του, αυτό που είναι αυθεντικό, παρά όταν μιμείται κάποιον άλλο».

Όταν η συζήτηση στράφηκε γύρω από τη συμμετοχή του στο YFSF όπου και νίκησε το 2014, ο τραγουδιστής παραδέχθηκε «Εγώ δεν έκανα πρόβες, δεν το ξέρει κανείς

«Δεν έκανες πρόβες; Το λες πρώτη φορά εδώ;» ρωτάει σοκαρισμένος ο Ζήσης Ρούμπος.

«Αν κάποιοι έκαναν δέκα πρόβες στη φωνή, εγώ έκανα μία ή μισή. Η φωνή ήταν live, δεν υπήρχε playback. Περισσότερο έκανα πρόβα τα ρούχα και τις κινήσεις, ήμουν λίγο σκράπας όσον αφορά το χορευτικό. Θυμάμαι ότι με δυσκόλεψαν πιο πολύ η Tina Turner και ο Boy George» δηλώνει ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή