Βίγκο Μόρτενσεν: Γιατί δεν πρωταγωνίστησε σε σειρά μετά τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Ο πρωταγωνιστής του franchise «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών», μιλά για τις κινηματογραφικές σειρές
1'

Ο Βίγκο Μόρτενσεν αποκάλυψε γιατί δεν έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλη κινηματογραφική σειρά του Χόλιγουντ μετά την τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Ο Μόρτενσεν, ο οποίος υποδύθηκε τον Άραγκορν στην εμβληματική τριλογία τη δεκαετία του 2000, είπε ότι η βασική του προτεραιότητά του όταν διάλεγε μια ταινία ήταν ότι έπρεπε να έχει καλό σενάριο και όχι απαραίτητα ικανοποιητικό προϋπολογισμό.

Ο ηθοποιός είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να συμμετέχει σε κινηματογραφικά franchise, αλλά διατύπωσε την εκτίμηση ότι συνήθως δεν είναι «τόσο καλά».

«Δεν αναζητώ ή αποφεύγω πραγματικά κανένα κινηματογραφικό είδος ή προϋπολογισμό οποιουδήποτε μεγέθους. Απλώς αναζητώ ενδιαφέρουσες ιστορίες. Δεν έχει σημασία για μένα ποιο είναι το είδος ή ποιος είναι ο προϋπολογισμός ή ποιος σκηνοθετεί» υπογράμμισε.

Ο Βίγκο Μόρτενσεν σε συνέντευξή του στο Vanity Fair τόνισε ότι έχει σημασία η ιστορία του κινηματογραφικού έργου και αν πιστεύει ότι είναι κατάλληλος για τον χαρακτήρα.

«Αυτό ισχύει για τα franchise. Αν κάποιος ερχόταν σε μένα με την X ταινία, το τρίτο μέρος ή το ένατο μέρος και πίστευα ότι ήταν ένας υπέροχος χαρακτήρας και ήθελα να υποδυθώ αυτόν τον χαρακτήρα και θεωρούσα ότι είχα κάτι να συνεισφέρω, θα το έκανα. Δεν είμαι εναντίον των franchise. Αλλά συνήθως δεν είναι τόσο καλά. Εννοώ, για μένα, συνήθως δεν είναι τόσο καλογραμμένα. Είναι κάπως προβλέψιμα» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ