MEGA: Αναλυτικός οδηγός σειρών – Τι θα δούμε και ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν

Το MEGA φουλάρει στη μυθοπλασία, με σίριαλ να συνεχίζονται και νέα να βγαίνουν στον αέρα

MEGA: Αναλυτικός οδηγός σειρών – Τι θα δούμε και ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν
Unsplash
6'

Το MEGA είναι, τις τελευταίες σεζόν, πιστό στις παραγωγές μυθοπλασίας στην prime time γυρίζοντας την πλάτη σε οποιοδήποτε άλλο πρότζεκτ.

Μία από τις σειρές που θα καθηλώσει φέρει τίτλο «Οι Αθώοι». Πρόκειται για ένα σίριαλ εποχής υψηλών προδιαγραφών, που αναμένεται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το 2025 και φέρει τις υπογραφές δύο ξεχωριστών δημιουργών, του Νίκου Κουτελιδάκη (σκηνοθεσία) και της Ελένης Ζιώγα (σενάριο-μεταφορά), οι οποίοι άντλησαν την έμπνευσή τους από το κλασικό αριστούργημα του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη Κωνσταντίνου Θεοτόκη, «Κατάδικος».

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του συγγραφέα, όπου παρουσιάζεται ανάγλυφα μια πιστή τοιχογραφία της αγροτικής Ελλάδας του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Μια επίλεκτη ομάδα εξαιρετικών συνεργατών έρχεται να συνδράμει, τόσο δημιουργικά, όσο και ερμηνευτικά, για την επίτευξη του ιδανικότερου αποτελέσματος.

Τους ήρωες της σειράς, που ισορροπεί ανάμεσα στο ψυχογραφικό δράμα, το αστυνομικό θρίλερ και το μεταφυσικό μυστήριο, αναλαμβάνουν να ζωντανέψουν οι Κώστας Νικούλι, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Γιάννης Νιάρρος, Κίμων Κουρής, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Στάμος, Μαρία Καλλιμάνη, Ελένη Ζιώγα, Λουκία Μιχαλοπούλου και μια πλειάδα αγαπημένων και ταλαντούχων ηθοποιών.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα φτωχικό αγροτικό χωριό της Βόρειας Κέρκυρας, αλλά και στα άγρια τοπία της Ηπείρου. Ο Γιάννος ή Τουρκόγιαννος (Κώστας Νικούλι), είναι ένα νόθο παιδί που προέκυψε από τον βιασμό της Αρβανίτισσας μάνας του (Αμαλία Καβάλη), από έναν Τούρκο ληστή. Μεγαλώνοντας, τόσο εκείνος, ο ταλαιπωρημένος από την υποτίμηση των χωριανών, όσο και ο άσπονδος φίλος του Πέτρος (Γιάννης Νιάρρος) - ένας αντιφατικός χαρακτήρας με έντονες θετικές και αρνητικές πλευρές- είναι ερωτευμένοι με την παιδική τους φίλη, Μαργαρίτα (Χριστίνα Χειλά Φαμέλη), μια κοπέλα με δυνατή προσωπικότητα και ιδιαίτερη, για την εποχή της, αίσθηση της ανεξαρτησίας. Ωστόσο, η Μαργαρίτα, καθ’ υπόδειξη των γονιών της, (Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Στάμος) παντρεύεται κάποιον άλλον, τον ήπιο και έντιμο Γιώργη Αράθυμο (Κίμων Κουρής).

Κατά τη διάρκεια του γάμου της, όμως, ερωτεύεται τον Πέτρο, ο οποίος παράλληλα διατηρεί ερωτική σχέση με την φτωχή χήρα του χωριού Στεφανία (Λουκία Μιχαλοπούλου). Όταν ο άντρας τής Μαργαρίτας θα βρεθεί δολοφονημένος, ο Γιάννος, ύστερα από την επιβαρυντική μαρτυρία του Πέτρου, θα συλληφθεί και θα καταδικαστεί ως ένοχος. Ο ίδιος, όμως, αυτοθυσιαστικός εξαιτίας του έρωτά του με τη Μαργαρίτα, δεν θα πάψει, μέσα στη φυλακή, να υποστηρίζει την αθωότητά του, κάτι που κινητοποιεί εκείνη να αναζητήσει τον πραγματικό ένοχο. Η αποκάλυψή του θα ανατρέψει τα πάντα...

Η «Γη της ελιάς» συνεχίζει για τέταρτη σεζόν στο MEGA. Η δραματική σειρά, που φέρει την υπογραφή της τριάδας των τηλεοπτικών επιτυχιών -Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου- ξεχώρισε από τον Α' κύκλο της ανάμεσα σε πλήθος σημαντικών παραγωγών και συνεχίζει τη δυναμική της πορεία. Τα 629 επεισόδια δημιούργησαν φανατικούς τηλεθεατές οι οποίοι κράτησαν και τους τρεις κύκλους της στην πρώτη θέση με μέσο όρο 25,6% στο σύνολο του κοινού. Τη νέα σεζόν έρχεται με πολλές ανατροπές και σεναριακές εκπλήξεις, όπως βέβαια και με καινούργιους ηθοποιούς όπως τη Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, τον Θανάση Βισκαδουράκη, τον Στέφανο Μιχαήλ.

Η νέα σεζόν φέρει και το φινάλε του «Famagusta». Η δραματική σειρά που εμπνέεται από τα γεγονότα της Κύπρου, θα ολοκληρώσει με τον γ' και τελευταίο κύκλο 8 επεισοδίων. Οι τηλεθεατές αγκάλιασαν το εγχείρημα των Αντρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου και Κούλλη Νικολάου και ανέδειξαν το σίριαλ στο δημοφιλέστερο της χρονιάς με ιδιαίτερα υψηλές τηλεθεάσεις σε όλα τα επιμέρους κοινά.

Στον τρίτο και τελευταίο κύκλο, η σειρά θα αποτυπώσει τις αντιδράσεις του Μάικλ (Χρήστος Λούλης) και των βιολογικών του γονιών που έμαθαν στο φινάλε του β' κύκλου την αλήθεια. Επίσης, θα δούμε πως θα εξελιχτεί η πορεία της υγείας του Παύλου (Αντρέας Γεωργίου) σε ένα κοντράστ συναισθημάτων για την Χριστίνα (Κοραλία Καράντη) που ενώ βρίσκει τον χαμένο της γιο έπειτα από 50 χρόνια, κινδυνεύει να χάσει το δεύτερο παιδί της. Αξίζει να σημειωθεί πως στα νέα επεισόδια θα δούμε ακόμη περισσότερες αναδρομές στα γεγονότα που ακολούθησαν της τουρκικής εισβολής, με κεντρικό πρόσωπο τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, τον οποίο υποδύεται ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Επιστρέφει και η δεύτερη σεζόν της σειράς για τη ζωή του «Αγίου Παϊσίου». Η μοναχική πλέον πορεία του Αγίου που ξεκινά από το Άγιο όρος, περνά από τη μονή Στομίου στην Κόνιτσα, την έρημο του Σινά, και πάλι στο Άγιο Όρος. Ταυτόχρονα με την πορεία της οικογένειάς του, θα ζήσουμε τους μεγάλους ασκητικούς του αγώνες, την αγάπη του για τον κόσμο και τα αμέτρητα θαύματα που έκανε. Τέλος, τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον καρκίνο και την οσιακή του κοίμηση. Οι μετά θάνατον εμφανίσεις του και τα θαύματα που επιτελεί μέχρι σήμερα θα είναι ο επίλογος της σειράς «Άγιος Παΐσιος».

Το μεγάλο κανάλι θα βγάλει στον αέρα το «Ταμπού». Δια χειρός της dream team (Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλης Νικολάου), πρόκειται για μία σκοτεινή σειρά με έντονο αστυνομικό και ερωτικό στοιχείο που θα έχει ως καμβά την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Ένα πτώμα ανασύρεται από τα παγωμένα νερά της λίμνης και μια σειρά από συνταρακτικά γεγονότα φέρνουν τους πρωταγωνιστές αντιμέτωπους με τους φόβους και τις ανησυχίες τους.

Μια πλειάδα αγαπημένων πρωταγωνιστών, από κοινού με ένα πλούσιο καστ νέων και ανερχόμενων ηθοποιών αναλαμβάνουν να δώσουν πνοή σε μια τηλεοπτική ιστορία που διαθέτει όλα τα συστατικά για να γίνει η νέα αγαπημένη συνήθεια του τηλεοπτικού κοινού.

Στο επίκεντρο της ιστορίας, η οικογένεια Καρτάλη! Τέσσερα αδέρφια, τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά πολύ αγαπημένα. Μοιράζονται ένα ένοχο μυστικό, ένα ανομολόγητο ταμπού από το παρελθόν που παραμένει ανοιχτή πληγή μέχρι σήμερα. Στο περιβάλλον της οικογένειας, αγαπημένοι φίλοι, ορκισμένοι εχθροί και μια μεγάλη παρέα νέων φοιτητών που εξερευνά τη ζωή και τον έρωτα με την ορμή, αλλά και την άγνοια των νεανικών χρόνων.

Ο μυστηριώδης και αινιγματικός κόσμος του «Ταμπού» θα αποκαλύψει τα μυστικά του στους τηλεθεατές το φθινόπωρο μέσα από το νέο πρόγραμμα του MEGA! Μέμος Μπεγνής, Κατερίνα Μισιχρόνη, Θεοχάρης Ιωαννίδης, Χρύσα Μιχαλοπούλου, Ιάσονας Χρόνης, Δώρα Μπηλιώνη, Νίκη Βακάλη, Νικόλας Μακρή, Μυρτώ Αλικάκη, κρατούν τους βασικούς ρόλους.

Η λίστα ολοκληρώνεται με μία κωμωδία. Ο Λάμπρος Φισφής ετοιμάζει μία κωμική σειρά με τίτλο εργασίας «Έχω παιδιά». Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Αθηνά Οικονομάκου και η Ευγενία Σαμαρά φαίνεται ότι έχουν δεχτεί πρόταση.

Να σημειωθεί ότι το MEGA έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα από τη συγκλονιστική σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια «17 κλωστές», με τον Πάνο Βλάχο, που αγαπήσαμε από την Cosmote Tv.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή