ΕΡΤ1: Φουλ στην ψυχαγωγία και τη μυθοπλασία τη νέα χρονιά

Η ΕΡΤ1 έχει κλειδώσει πρόσωπα, εκπομπές και σειρές, με τις οποίες θα χτυπήσει τον ανταγωνισμό
5'

Τα τελευταία χρόνια η δημόσια τηλεόραση προσπαθεί να στέκεται με το κεφάλι ψηλά απέναντι στον ανταγωνισμό των ιδιωτικών καναλιών. Έτσι και του χρόνου, εκτός από την ενημέρωση, συνεχίζει με δυνατά χαρτιά στην ψυχαγωγία που έχουν ήδη κερδίσει το κοινό.

Στην καθημερινή αρένα, η εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» αλλάζει ώρα και πλέον θα προβάλλεται από τις 09.00 έως τις 12.00. Για τρεις ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή, το χαμόγελο, η καλή διάθεση και η ψύχραιμη ενημέρωση μπαίνουν στο… πρόγραμμα και μας φτιάχνουν την ημέρα. Τα μεσημέρια η παρέα της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου θα περιμένει τους τηλεθεατές. Το μαγκαζίνο «Στούντιο 4» έχει καταφέρει να σχολιάζεται θετικά, με τις συνεντεύξεις του διδύμου να είναι το δυνατό χαρτί. Τα δύο τηλεπαιχνίδια «Switch», με την Ευγενία Σαμαρά», και «Πες τη λέξη», με τον Γιώργο Καραμίχο, συνεχίζουν την πορεία τους, όπως και η ταξιδιωτική εκπομπή «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα.

Η εκπομπή «Δύο στις 10» συνεχίζεται και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ1, με ανανεωμένο ωστόσο δίδυμο παρουσιαστών. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Τάσος Ιορδανίδης θα βρίσκεται στο πλευρό της Ζωής Κρονάκη, αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ο οποίος αποχώρησε. Στην πρώτη του απόπειρα στην παρουσίαση, ο ηθοποιός φαίνεται πως έπεισε τους ιθύνοντες του σταθμού και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Πολλές, όμως, θα είναι οι εκπλήξεις στη βραδινή ζώνη με τις σειρές που επέλεξαν οι ιθύνοντες της ΕΡΤ1.

Το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», βασισμένο σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία της Βίκυς Μανώλη και σενάριο των Μαντώς Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη, επιστρέφει τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ1 με καινούργια επεισόδια γεμάτα ανατροπές, ανομολόγητους έρωτες και σκοτεινά μυστικά που έρχονται στο φως. Το σκληρό φως του ήλιου φωτίζει το μικρό νησί της Αρσινόης. Ενοχα μυστικά, προδοσίες και εγκλήματα έρχονται στο φως. Ο καθρέφτης γυρνάει ανάποδα… Ο Σωτήρης, προδομένος από γυναίκα, πατέρα και αδελφό, θα γίνει από θύμα θύτης. Οι επιλογές του σε αυτό το ταξίδι εκδίκησης θα τον οδηγήσουν στο μοιραίο τέλος. Ο Νικόλας, σ’ ένα ειρωνικό γύρισμα της μοίρας, θα γίνει από θύτης θύμα μιας αδίστακτης γυναίκας. Η Νέμεσις είναι εδώ για τον Νικόλα, αλλά και για την Ηλέκτρα, που πρόδωσε τον Σωτήρη, αλλά και προδόθηκε από τον Παύλο.

Η σειρά «Η παραλία», που αγαπήθηκε από το κοινό για τις δυνατές ιστορίες, τους πολύπλευρους χαρακτήρες και το ειδυλλιακό σκηνικό της Κρήτης, επιστρέφει στην ΕΡΤ1, τη νέα τηλεοπτική σεζόν, για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της. Η δεύτερη χρονιά της «Παραλίας» μάς μεταφέρει στην Κρήτη του 1975, σε μια εποχή που η Ελλάδα αφήνει σιγά σιγά πίσω το σκοτάδι της χούντας και η Δημοκρατία παλεύει να βρει τα πατήματά της στο ανασυγκροτημένο ελληνικό κράτος. Στους λαξευμένους βράχους των Ματάλων, παλιοί και νέοι χαρακτήρες συνυπάρχουν και αναζητούν την ταυτότητά τους μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Μυστικά, έρωτας και εκδίκηση… Ταυτόχρονα, μία σκοτεινή ιστορία από την περίοδο της γερμανικής Κατοχής έρχεται στην επιφάνεια, απειλώντας ακόμα μια φορά να στοιχειώσει το παρόν.

Τη νέα συναρπαστική μίνι σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας», σε σκηνοθεσία και σενάριο Ολγας Μαλέα, με πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών, θα παρακολουθήσουμε τη νέα σεζόν. Η κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων καταγράφει με διεισδυτική ματιά τη μεταμόρφωση της νεαρής Μαρίας Κάλλας από ασχημόπαπο στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών, την περίοδο της Κατοχής, στην Αθήνα. Παρακολουθούμε τη Μαρία μέσα από τη σχέση της με τα βασικά πρόσωπα της νεανικής ζωής της: τη μητέρα της, την Ισπανίδα δασκάλα της, τον βαρύτονο εραστή της, την πιανίστρια αδελφή της, τον Γερμανό μαέστρο.

Η μυθοπλασία ενισχύεται με μία συγκλονιστική σειρά με τη σκηνοθετική ματιά του Μανούσου Μανουσάκη που έρχεται το φθινόπωρο. «Το δίχτυ» αποτελείται από έξι αυτοτελής αστυνομικές ιστορίες. Στο επίκεντρο βρίσκεται μία επίλεκτη ομάδα αστυνομικών της Γενικής Ασφάλειας, η οποία αναλαμβάνει την επίλυση σημαντικών και ειδικού ενδιαφέροντος υποθέσεων. Πλαισιωμένη από ένα καστ εξαίρετων ηθοποιών, όπως η Άννα–Μαρία Παπαχαραλάμπους, ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Ορέστης Τζιόβας, η Φιόνα Γεωργιάδη, ο Σπύρος Μαραγκουδάκης, η Κατερίνα Κρανίδη και η Αναστασία Γαλερού-Βλάσση, η σειρά ακολουθεί τους ήρωες κάθε ιστορίας στις παρυφές του «μαύρου» και του «άσπρου», τους βλέπει να γίνονται έρμαια των παθών τους, όπου θύματα και θύτες έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις μεγαλύτερες από το μέγεθός τους.

Το καθημερινό σίριαλ της δημόσιας τηλεόρασης θα λέγεται «Αρχελάου 5». Γιάννης Στάνκογλου, Εβελίνα Παπούλια, Νατάσσα Εξηνταβελώνη, Χάρης Χιώτης, Άλκηστις Ζιρώ, Γιάννης Καράμπαμπας, Γεράσιμος Γεννατάς, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννης Διακάκης και ο Δημήτρης Πιατάς, ετοιμάζονται να ενσαρκώσουν τους κεντρικούς ήρωες. Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε πολυκατοικία στο Παγκράτι και πρόκειται για μία σύγχρονη κωμωδία, με έξυπνο χιούμορ, πολυδιάστατους χαρακτήρες, τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά των Λήδας Βαρτζιώτη,

Η ΕΡΤ1 έχει στα σκαριά και τη μίνι σειρά μυστηρίου «Το απαραίτητο φως» σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου και Κάτιας Κισσονέργη που μάς ταξιδεύει στον χρόνο, με φόντο την Αθήνα της γερμανικής κατοχής. Η παραγωγή είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ντορίνας Παπαλιού.