Πού βρισκόταν η μπακαλοταβέρνα του Ζήκου που άφησε εποχή

Στο Μεταξουργείο ή κάπου αλλού βρισκόταν η μπακαλοταβέρνα του Ζήκου;

Πού βρισκόταν η μπακαλοταβέρνα του Ζήκου που άφησε εποχή
1'

Η ταινία «Της κακομοίρας» έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της και μνημονεύεται ανάμεσα σε συζητήσεις μέχρι και σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει λόγος για την μπακαλοταβέρνα του Ζήκου και για το που βρίσκεται.

Ένα μεζεδοπωλείο στο Μεταξουργείο ισχυρίζεται πως τα γυρίσματα της ταινίας διαδραματίστηκαν εκεί και αυτό είναι το δημοφιλέστερο σενάριο όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο έχει περαστεί και στον κόσμο, ωστόσο αυτό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Το μέρος που γυρίστηκαν οι θρυλικές σκηνές του Κώστα Χατζηχρήστου με τον Κώστα Δούκα δεν ήταν το Μεταξουργείο, ούτε φυσικά οποιοδήποτε άλλο έχει ακουστεί ανά τους καιρούς και αυτό έγκειται στο γεγονός πως η μπακαλοταβέρνα δεν... υπάρχει.

Η μπακαλοταβέρνα του Ζήκου ήταν σκηνικό το οποίο δημιουργήθηκε στα μικρά πλατό της Φίνος Φιλμ και είναι το κτίριο που φαίνεται στη φωτογραφία. Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Σιώκου παραπλεύρως της Λιοσίων, λίγο κάτω από τις 3 γέφυρες.

mpakalogatos2

Μάλιστα, πρόκειται για το ίδιο πλατό που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας «Πάρε κόσμε» με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο. Το ότι δεν είναι φυσικός χώρος το είχε αποκαλύψει και ο Ντίνος Κατσουρίδης, σκηνοθέτης της ταινίας, στο βιογραφικό του σημείωμα. Συγκεκριμένα είχε αποκαλύψει πως η μπακαλοταβέρνα της ταινίας ήταν σκηνικό το οποίο είχε στηθεί στα μικρά πλατό της Φίνος Φιλμς ( τα μεγάλα βρίσκονταν στους Αγίους Αναργύρους)

Το κανάλι kastalia λύνουν μια και καλή το μυστήριο και αποκαλύπτουν την αλήθεια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή