Ολυμπιακούς αγώνες και επαναλήψεις βλέπουν οι τηλεθεατές – Τι δείχνουν οι επίσημες μετρήσεις

Μεγάλη κερδισμένη του καλοκαιριού η ΕΡΤ και ορισμένα ιδιωτικά κανάλια
EPA/Mohammed Badra
1'

Κάθε καλοκαίρι, τα στελέχη των σταθμών ρίχνουν τον πήχη και δεν στοχεύουν σε υψηλά ποσοστά καθώς ούτε νέα προγράμματα υπάρχουν ούτε ο κόσμος κάθεται ιδιαίτερα στο σπίτι. Φέτος, όμως, η ΕΡΤ αποδεικνύεται η μεγάλη νικήτρια λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην ίδια λίστα μπαίνουν και κάποια ιδιωτικά κανάλια, που με τις επαναλήψεις κερδίζουν τηλεθεατές.

Χαρακτηριστικά, χθες Κυριακή, σύμφωνα με το top 10 της Nielsen που παρουσιάζει τους νικητές της ημέρας στο σύνολο σύμφωνα με το ΤΜΛ (τηλεθέαση μέσου λεπτού), στην πρώτη θέση βρέθηκε η επανάληψη του τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;». Το πρότζεκτ του ΑΝΤ1 έκανε 17,4% στο σύνολο, ενώ ακολούθησε το μπάσκετ ανδρών Σερβία-ΗΠΑ στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ΕΡΤ3 κατέγραψε 15,3%, μετρώντας 384.000 τηλεθεατές.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ξανά το τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1 και την πεντάδα ολοκλήρωσαν οι ειδήσεις του ΣΚΑΪ το μεσημέρι και η επανάληψη της σειράς «Το σόι σου» στον ALPHA με 336.000 τηλεθεατές.

Το τένις ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η επανάληψη του τηλεπαιχνιδιού «Τροχός της τύχης» στο STAR με 12,5%, το πόλο ανδρών ανάμεσα σε Ρουμανία και Ελλάδα, βρέθηκαν στη δεκάδα.

Το top 10 ολοκληρώθηκε με το «Κάτω παρτάλι» στην ένατη θέση με 12,1% και με το κεντρικό δελτίο του ALPHA με 11,7%.