Έλενα Κρεμλίδου: «Ο υπερτουρισμός στη Σαντορίνη δεν ισχύει» - «Μάλλον ζεις αλλού», της γράφουν

Αντέδρασαν άνθρωποι που εργάζονται στη Σαντορίνη με όσα είπε η Έλενα Κρεμλίδου 
2'

Η Έλενα Κρεμλίδου απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές με τον σύντροφό της στη Σαντορίνη. Η ίδια ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok για να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το νησί έχει «βουλιάξει» από κόσμο.

Μεταξύ άλλων, είπε: «Και λέω λοιπόν, αφού θα έρθω Σαντορίνη Αύγουστο, κάτσε να δω αν όλα τα άρθρα αυτά ισχύουν, ότι δηλαδή έχει βουλιάξει το νησί και δεν μπορείς να βγεις έξω από τους τουρίστες, ότι έχει 20.000 επιβάτες κάθε μέρα...».

https://www.tiktok.com/@elena_mariposa_/video/7398121390815153440

«Και με το που πατήσαμε το πόδι μας στο αεροδρόμιο και ήρθαν να μας πάρουν και να μας φέρουν στο ξενοδοχείο, ρώτησα τον άνθρωπο από την μεταφορά μας αν ισχύει αυτό που συμβαίνει και μου λέει "είναι ράδιο αρβύλα, δεν ισχύει τίποτα θα το δείτε και με τα μάτια σας". Όντως εμείς σταματήσαμε λίγο στην Οία να φάμε και ακόμα και εκεί ο κόσμος ήταν νορμάλ όπως κι άλλες φορές έχω έρθει Σαντορίνη καμία σχέση με αυτό περίμενα», είπε.

Και πρόσθεσε: «Αλλά το θέμα είναι γιατί να υπάρχει αυτή η ράδιο αρβύλα, λένε ότι είναι για καλύτερη διαφήμιση αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείται καλή διαφήμιση το να λες ότι βουλιάζει ένα νησί και δεν μπορούν καν οι άνθρωποι που ζουν εδώ να βγουν έξω. Άλλοι λένε ότι υπάρχει κόσμος που επιλέγει το νησί ακριβώς επειδή υπάρχει κόσμος».

«Μου στέλνουν μηνύματα ότι ο τουρισμός είναι 30 με 40 τοις εκατό κάτω και τους λέω OK. Εγώ ήθελα απλά την γνώμη σας και αν πιστεύετε ότι είναι έξυπνη διαφήμιση το να λες ότι υπάρχει υπερτουρισμός ενώ δεν υπάρχει, αν κάνει καλό ή κακό ή κακό εν τέλει στην οικονομία», συνέχισε.

Ωστόσο, πολλοί από τους ανθρώπους που παραθερίζουν ή εργάζονται στο νησί, εναντιώθηκαν με τα όσα είπε η Έλενα Κρεμλίδου. «Μάλλον ζεις σε άλλο κόσμο» της έγραψε κάποιος. «Μάλλον δεν πήγες στα Φηρά» πρόσθεσε ένας άλλος.

Τέλος, εργαζόμενος σε κρουαζιερόπλοιο είπε στην Έλενα Κρεμλίδου: «Προχτές μόνο από το δικό μου κρουαζιερόπλοιο αποβίβασα 3200 επιβάτες».