Τα δυνατά χαρτιά της βραδινής ζώνης για τη νέα σεζόν

Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και η prime time θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον

Τα δυνατά χαρτιά της βραδινής ζώνης για τη νέα σεζόν
8'

Η βραδινή ζώνη είναι το πιο «καυτό» μέτωπο για τα στελέχη των καναλιών. Λόγος, άλλωστε, για τον οποίο δίνουν πάντα προτεραιότητα στην «οχύρωσή» της ρίχνοντας πολλά λεφτά. Έτσι, για την ερχόμενη σεζόν 2024-2025, οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και είναι ξεκάθαρο ποια προγράμματα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.

Στον ALPHA, η μυθοπλασία θα είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια. Αρκετές σειρές θα προβληθούν, όμως από τις πρώτες πληροφορίες το καθημερινό σίριαλ «Άγιος Έρωτας» αναμένεται να θυμίσει σε νούμερα την πρώτη σεζόν του «Σασμού». Η Δανάη Παππά, η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο Γιάννης Τσορτέκης, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Θανάσης Κουρλαμπάς, η Καλλιρρόη Μυριαγκού, έρχονται σε μία μεγάλη παραγωγή που βασίζεται στην ιταλική τηλενουβέλα με τίτλο «Perdona Nuestros Pecados». Η άφιξη ενός νεαρού ιερέα και καθηγητή θεολογίας αναστατώνει μια μικρή πόλη. Εκτός από ομορφιά και γοητεία, κρύβει και μυστικά. Δεν επέλεξε τυχαία να βρεθεί σε αυτό το μέρος. Όλα τα βλέμματα στρέφονται πάνω του. Κάποια είναι πιο έντονα. Βλέμματα παθιασμένα, άλλοτε γεμάτα μίσος, άλλοτε γεμάτα έρωτα. Παράνομες συναντήσεις, απαγορευμένα φιλιά, μυστικά, ίντριγκες, έρωτες, δολοφονίες. Οργή, ξέσπασμα, μίσος. Και τέλος μια προσευχή, μια ικεσία και δυο φράσεις: «Κουράγιο μάνα. Η δικαίωση θα ‘ρθει». Πολλές ιστορίες ανοίγουν και πολλά ερωτηματικά ζητούν απαντήσεις. Τι γυρεύει σε αυτό τον τόπο ο ιερέας;

«Ο Τιμωρός» είναι επίσης μία φιλόδοξη παραγωγή, με τον Δημήτρη Λάλο να ετοιμάζεται να απογειώσει κάθε σκηνή με την ερμηνεία του. Ο Μάρκος (Δ.Λάλος), ο Αλέξης (Οδ. Παπασπηλιόπουλος) και η Έλλη (Μαρίνα Καλογήρου), συνδέονται μεταξύ τους με σχέσεις εξουσίας, δύναμης, αλληλεξάρτησης και … εκδίκησης! Οι ισορροπίες μεταξύ τους αλλάζουν κάθε στιγμή και μεταβάλλονται, ανάλογα με τα μυστικά και τις αποκαλύψεις, τα παιχνίδια εξουσίας και τα δυνατά συναισθήματα. Και κάπου εκεί, οι δύο άντρες έρχονται αντιμέτωποι ακόμη μία φορά, αυτή τη φορά για την καρδιά της ίδιας γυναίκας, της Έλλης, του παιδικού τους έρωτα, που ο Αλέξης «έκλεψε» με δόλο από το Μάρκο, μαζί με όλη του τη ζωή. Τι θα κάνει η Έλλη; Θα ξυπνήσει ο έρωτάς της για τον Μάρκο μετά από 20 χρόνια; Ο Μάρκος επιστρέφει για να αποδώσει δικαιοσύνη. Παίρνει το ηθικό δίκαιο στα χέρια του και ξεκινάει μια αναζήτηση αυτών των οποίων τον έβλαψαν, με στόχο την απόλυτη τιμωρία τους. Θα τα καταφέρει; Ποιοι θα βρεθούν στο δρόμο του; Ποιες θα είναι οι κινήσεις του; Και όσοι χρειάζεται να πληρώσουν, θα πληρώσουν; Και πώς;

Στο ίδιο κανάλι αναζητείται και ένα φιλόδοξο σόου, πιθανότατα για τη ζώνη του Σαββατοκύριακου, που θα ολοκληρώσει το παζλ των επιτυχιών. Στο πρώτο μισό θα δούμε και νέα επεισόδια του «Secret Song», με τη Ναταλία Γερμανού στην παρουσίαση, που την περσινή σεζόν είχε σαρώσει στους πίνακες της Nielsen.

Με το «Grand Hotel», που θα προβάλλεται σχεδόν καθημερινά, αναμένεται ο ΑΝΤ1 να κερδίσει το στοίχημα. Η ιστορία της εξαφάνισης μιας προσφυγοπούλας καμαριέρας από ένα πολυτελές ξενοδοχείο και η απρόσμενη άφιξη του αδερφού της που θα κάνει τα πάντα για να μάθει τι της έχει συμβεί, ένας απαγορευμένος έρωτας, ανομολόγητα πάθη και αναπάντεχα εγκλήματα, είναι ο βασικός άξονας της ιστορίας. Σε σενάριο Δήμητρας Τσόλκα και σκηνοθεσία Γιάννη Βασιλειάδη, πρωταγωνιστούν οι Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Τάσος Νούσιας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Καλλιόπη Χάσκα, Κόρα Καρβούνη, Μιχάλης Συριόπουλος, Γιολάντα Καλογεροπούλου, Τζώρτζια Κουβαράκη. Το σίριαλ βασίζεται στο ισπανικό «Gran Hotel», που σάρωσε και έκανε τον γύρο του κόσμου.

Από τις σειρές που θα συζητηθεί στη βραδινή ζώνη του ΑΝΤ1 είναι και το prequel της «Μάγισσας». Με τίτλο «Μάγισσα-Φλεγόμενη καρδιά», η παραγωγή θα προβάλλεται -σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό- δύο φορές την εβδομάδα ώστε να κρατήσει συντροφιά όλη την τηλεοπτική χρονιά 2024-2025. Οι δύο σεναριογράφοι, Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, ο προαναφερθέντας και το καστ είναι στη θέση τους. Μαρία Κίτσου, Μελέτης Ηλίας, Γιούλικα Σκαφιδά, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Γιάννης Ποιμενίδης, Σπύρος Τσεκούρας, Ελένη Σακκά, είναι λίγοι μόνο εκ των πρωταγωνιστών. «Οπως η μέρα συνυπάρχει με τη νύχτα, η αγάπη με το μίσος, το καλό με το κακό, έτσι και για κάθε Κυπριανή θα υπάρχει πάντα μια Θεοφανώ. Κι αυτή η αλυσίδα δεν θα σπάσει ποτέ… Θα τη συναντάμε από την αρχή… μέχρι το τέλος του κόσμου. Στην αρχή αυτής της αλυσίδας είναι το επόμενο ταξίδι. Στο μακρινό 1710, στην ενετοκρατούμενη Μάνη. Εκεί όπου οι δύο αυτές δυνάμεις δημιουργήθηκαν και συγκρούστηκαν για πρώτη φορά. Μια σύγκρουση που άφησε ανεξίτηλα σημάδια στις γενιές που ακολούθησαν. Η ίδια αλυσίδα θα μας οδηγήσει μέχρι το 1910, που ένας απόγονος προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις για ένα χάρισμα που μπορεί να είναι, τελικά, κατάρα. Θα είναι, όμως, το τέλος του ταξιδιού; Σταματάει ποτέ, στ’ αλήθεια, αυτό το ταξίδι;», αναφέρεται στο σημείωμα που δόθηκε από το συγγραφικό δίδυμο. Ο Λευτέρης Χαρίτος είχε, με τη σειρά του, αποκαλύψει: «Είναι διαφορετική ιστορία και άλλης λογικής. Είναι πολύ πιο “crime” ιστορία, πιο εσωτερική, η μαγεία παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Επειδή αναφερόμαστε στην Ενετοκρατία, υπάρχουν πρωταγωνιστικοί ρόλοι που έρχονται από τη Βενετία, γιατί υπάρχει ιταλικό στοιχείο».

STAR χωρίς ριάλιτι δεν γίνεται! Το πρώτο μισό της σεζόν τα βλέμματα πέφτουν στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τη «Φάρμα». Ο σεφ βρέθηκε και την περσινή χρονιά στην ίδια θέση, κερδίζοντας το στοίχημα! Τώρα επιστρέφει με στόχο να τραβήξει το ενδιαφέρον όσων δεν βλέπουν σειρές.

Τον ίδιο στόχο, βέβαια, έχουν και οι άνθρωποι του ΣΚΑΪ. Στο κανάλι του Φαλήρου δύο είναι τα δυνατά χαρτιά. Το πρώτο είναι το νέο «Tempting Fortune». Για την ιστορία, το εν λόγω πρότζεκτ είναι ένα παιχνίδι δράσης και περιπέτειας με 12 παίκτες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια ενός οδοιπορικού 18 ημερών έρχονται αντιμέτωποι με συναρπαστικές δοκιμασίες και «πειρασμούς», έχοντας ως μοναδικό τους στόχο την επιβίωση αλλά και τη διεκδίκηση ενός μεγάλου χρηματικού επάθλου. Παραγωγής Ατζούν Ιλιτζαλί, το φορμάτ αναμένεται να συζητηθεί ενώ παρουσιαστής θα είναι ο Γιάννης Τσιμιτσέλης δοκιμάζοντας τον εαυτό του σε κάτι τελείως διαφορετικό.

Το «Voice» επιστρέφει, ανανεωμένο έπειτα από ένα μικρό διάστημα αποχής. «Το The Voice of Greece επιστρέφει με μια νέα σεζόν! Είστε έτοιμοι; Ένα όνειρο, ένας νικητής και… δηλώστε συμμετοχή», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο τρέιλερ που κυκλοφορεί ενώ στα πλάνα παρακολουθούμε με τις φιγούρες παικτών που συμμετείχαν σε παλαιότερους κύκλους του μουσικού τάλεντ σόου. Ο Γιώργος Λιανός, όπως όλα δείχνουν θα είναι ο παρουσιαστής, ενώ για την κριτική επιτροπή ακούγονται πολλά ονόματα όπως αυτό της Μαρίνας Σάττι.

Όσον αφορά στο MEGA; Οι ελληνικές σειρές θα κρατούν συντροφιά στους τηλεθεατές και, εκτός από τη «Γη της Ελιάς» που έχει αποδείξει την αξία της, η νέα παραγωγή «Ταμπού» αναμένεται να καθηλώσει. Δια χειρός της dream team (Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλης Νικολάου), πρόκειται για μία σκοτεινή σειρά με έντονο αστυνομικό και ερωτικό στοιχείο που θα έχει ως καμβά την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Ένα πτώμα ανασύρεται από τα παγωμένα νερά της λίμνης και μια σειρά από συνταρακτικά γεγονότα φέρνουν τους πρωταγωνιστές αντιμέτωπους με τους φόβους και τις ανησυχίες τους. Μια πλειάδα αγαπημένων πρωταγωνιστών, από κοινού με ένα πλούσιο καστ νέων και ανερχόμενων ηθοποιών αναλαμβάνουν να δώσουν πνοή σε μια τηλεοπτική ιστορία που διαθέτει όλα τα συστατικά για να γίνει η νέα αγαπημένη συνήθεια του τηλεοπτικού κοινού. Στο επίκεντρο της ιστορίας, η οικογένεια Καρτάλη! Τέσσερα αδέρφια, τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά πολύ αγαπημένα. Μοιράζονται ένα ένοχο μυστικό, ένα ανομολόγητο ταμπού από το παρελθόν που παραμένει ανοιχτή πληγή μέχρι σήμερα. Στο περιβάλλον της οικογένειας, αγαπημένοι φίλοι, ορκισμένοι εχθροί και μια μεγάλη παρέα νέων φοιτητών που εξερευνά τη ζωή και τον έρωτα με την ορμή, αλλά και την άγνοια των νεανικών χρόνων. Ο μυστηριώδης και αινιγματικός κόσμος του «Ταμπού» θα αποκαλύψει τα μυστικά του στους τηλεθεατές το φθινόπωρο μέσα από το νέο πρόγραμμα του MEGA! Μέμος Μπεγνής, Κατερίνα Μισιχρόνη, Θεοχάρης Ιωαννίδης, Χρύσα Μιχαλοπούλου, Ιάσονας Χρόνης, Δώρα Μπηλιώνη, Νίκη Βακάλη, Νικόλας Μακρή, Μυρτώ Αλικάκη, κρατούν τους βασικούς ρόλους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή