Πέθανε η ενδυματολόγος Έβελυν Σιούπη που βρισκόταν πίσω από τους «Δυό Ξένους» και «Ντόλτσε Βίτα»

«Έφυγε» η ενδυματολόγος που δημιούργησε τη «Ντένη Μαρκορά»
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη της Έβελυν Σιούπη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ
1'

Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο η δυσάρεστη είδηση για την ξαφνική απώλεια της σπουδαίας ενδυματολόγου και σκηνογράφου Έβελυν Σιούπη.

Mέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την αιτία θανάτου της Έβελυν Σιούπη.

Η Έβελυν Σιούπη ξεκίνησε ως σχεδιάστρια μόδας συμμετέχοντας στις Μπιενάλε νέων δημιουργών του 1986, 1987 και 2002.

Άρχισε να συνεργάζεται με το γνωστό δίδυμο Παπαθανασίου-Ρέππα στο σίριαλ «Το δις εξαμαρτείν», όπου δημιούργησε την περσόνα της Γιολάντας Ραγιά της Ντίνας Κώνστα, την οποία εξέλιξε αργότερα στους «Δύο ξένους», με τον χαρακτήρα της Ντένης Μαρκορά.

Στη συνέχεια ανέλαβε το «Ντόλτσε βίτα» με την Άννα Παναγιωτοπούλου και την Κατιάνα Μπαλανίκα, ενώ ακολούθησαν πολλές άλλες σειρές όπου επέβαλε ένα αναγνωρίσιμο στυλ στην τηλεοπτική κωμωδία και στις ταινίες «Safe Sex» (σκηνικά – κοστούμια) του 1999, «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο» του 2001, «Αυστηρώς Κατάλληλο» του 2008, αλλά και στο δραματικό «Οξυγόνο», πάντα στο πλευρό των Παπαθανασίου-Ρέππα. Τελευταία της δουλειά ήταν η τηλεοπτική εκδοχή των «Συμπέθερων από τα Τίρανα» στο MEGA.

Στο θέατρο συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο του Νότου / Αμόρε, και με το ελεύθερο θέατρο σε μεγάλες παραγωγές με τους σκηνοθέτες Νίκο Μαστοράκη, Σταμάτη Φασουλή, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Κώστα Αρζόγλου, Γιώργο Κιμούλη, Κώστα Μπάκα, Γιάννη Ιορδανίδη, Στέφανο Λαζαρίδη, Σταμάτη Κραουνάκη, Κώστα Σπυρόπουλο, Γιάννη Τσιβιλίκα, Χάρη Ρώμα, Αλέξανδρο Ρήγα, τον ποιητή Γιώργο Χρονά και άλλους.