Πόσες μέρες διακοπών χρειαζόμαστε σύμφωνα με την επιστήμη

Μετά από κάποιες ημέρες το αίσθημα της χαράς και της έκπληξης αρχίζουν να εξασθενούν 

Πόσες μέρες διακοπών χρειαζόμαστε σύμφωνα με την επιστήμη
1'

Ο Αύγουστος έχει μπει για τα καλά και όλοι οι αδειούχοι ανυπομονούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αφήνοντας πίσω μια απαιτητική σεζόν.

Αδιαμφισβήτητα όλοι χρειαζόμαστε διακοπές για να ξεκουραστούμε, να αλλάξουμε παραστάσεις και να απολαύσουμε ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ωστόσο έρευνες αναφέρουν πως πάρα πολλές μέρες διακοπών μαζεμένες μπορούν να έχουν αρνητικά αποτελέσματα.

Οι ιδανικές μέρες διακοπών

Σύμφωνα με την έρευνα που έχει δημοσιευθεί στο Journal of Happiness Studies, «ένας εκδρομέας θα αισθανθεί αύξηση του αισθήματος χαράς μέσα στις πρώτες μέρες των διακοπών, με το αίσθημα αυτό να κλιμακώνεται την 8η ημέρα».

Όπως αναφέρει η έρευνα στο διάστημα των 8 ημερών υπάρχει το χρονικό περιθώριο να βολευτούμε στο νέο μας κατάλυμα, να εγκλιματιστούμε και να δημιουργήσουμε μια νέα ρουτίνα η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στις διακοπές μας.

Επίσης, το σώμα ευεργετείται ιδιαίτερα από αυτή την αλλαγή, καθώς είναι σε θέση να απολαύσει περισσότερο και καλύτερο ύπνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα μετά την όγδοη ημέρα το αίσθημα της χαράς και της έκπληξης αρχίζει να μειώνεται. Με ένα οκταήμερο διακοπών η ευφορία παραμένει και μετά την επιστροφή για μερικές ημέρες και οι ευεργετικές ιδιότητες των διακοπών φαίνονται μακροπρόθεσμα όταν επιστρέφουμε στην καθημερινότητά μας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή