Άκης Σακελλαρίου: «Ευτυχώς διακρίνω ότι οι νέοι είναι πιο ευαίσθητοι και συνειδητοποιημένοι»

«Συνειδητοποιώ ότι οι άνδρες της γενιάς μου έχουμε γαλουχηθεί με πατριαρχικές εικόνες που ούτε καν μπορούσαμε ως παιδιά να αντιληφθούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Άκης Σακελλαρίου.

Άκης Σακελλαρίου: «Ευτυχώς διακρίνω ότι οι νέοι είναι πιο ευαίσθητοι και συνειδητοποιημένοι»
1'

Με αφορμή τη νέα του θεατρική παράσταση ο Άκης Σακελλαρίου παραχώρησε συνέντευξη στο ΒΗΜΑgazino. Mεταξύ άλλων μίλησε για τη θέση της γυναίκας σε κοινωνικό επίπεδο με την πάροδο του χρόνου.

Πόσο έχει αλλάξει η θέση της γυναίκας στο σήμερα;

«Σαφώς και στον δυτικό κόσμο έχει γίνει τεράστια πρόοδος. Αλλά την ίδια στιγμή θεωρώ ότι κάποιος θα είναι ψεύτης εάν δεν παραδεχτεί ότι, έστω και υποσυνείδητα, πολλές φορές επαναλαμβάνει και ο ίδιος πατριαρχικά πρότυπα ενώ δεν το περιμένει καν από τον εαυτό του.

Συνειδητοποιώ ότι οι άνδρες της γενιάς μου έχουμε γαλουχηθεί με πατριαρχικές εικόνες που ούτε καν μπορούσαμε ως παιδιά να αντιληφθούμε.

Ο πατέρας έμπαινε στο σπίτι και το τραπέζι έπρεπε να είναι στρωμένο, το κρασί στη θέση του να τον περιμένει. Είναι αυτά τα μικρά πράγματα που μπορεί σήμερα, κοιτώντας τα, να φέρουν ακόμη και μια νοσταλγική ομορφιά, αλλά δεν παύουν να είναι μια απτή εκδήλωση μια υποτακτικής κατάστασης της γυναίκας απέναντι στον άνδρα.

Ευτυχώς βλέπω τους νεότερους, τουλάχιστον μια σημαντική μερίδα τους, να είναι πλέον πολύ ευαίσθητοι απέναντι σε τέτοια ζητήματα.

Παράλληλα, διακρίνω ότι είναι και πιο συνειδητοποιημένοι απέναντι σε θέματα περιβάλλοντος, διατροφής, δικαιωμάτων των ζώων. Και όλο αυτό είναι μια ανάσα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή