Αυτός ήταν ο Έλληνας Αλέν Ντελόν - Η τρομακτική ομοιότητα με τον Γάλλο

Ποιος είναι ο ηθοποιός με το παρατσούκλι «Έλληνας Αλέν Ντελόν»
AthensMagazine
1'

Στην εποχή του τον αποκαλούσαν Έλληνα «Αλέν Ντελόν», λόγω της φοβερής ομοιότητας του με τον Γάλλο σταρ του σινεμά που πριν λίγες ημέρες έφυγε από την ζωή.

Ποιος δε θα ήθελε να έχει την τύχη του Δημήτρη Βερώνη, ο οποίος είχε την τιμή να τον παρουσιάζουν με έναν από τους πιο γοητευτικούς ζεν πρεμιέ της εποχής του;

Ο ηθοποιός και χορευτής, Δημήτρης Βερώνης, έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2023 και υπήρξε ιδιαίτερα ταλαντούχος στα μεγάλα θέατρα της Αθήνας.

Ο Βίος του

Ο Δημήτρης Βερώνης υπήρξε ο τελευταίος της μεγάλης ομώνυμης θεατρικής οικογένειας.

Πατέρας του ήταν ο Γιάννης Βερώνης, αδελφός της Σοφίας & Καίτης Βερώνη και γιος των παλιών ηθοποιών Δημήτρη και Ουρανίας Βερώνη.

Παρεμπιπτόντως, οι θείες του Σοφία & Καίτη ήταν γνωστές και ως «Βερωνάκια», ενώ εμφανίστηκαν στο θέατρο πριν από τα «Καλουτάκια», δηλαδή τις αδερφές Άννα και Μαρία Καλουτά.

Ο Βερώνης είχε σπουδάσει στη σχολή Μουσικού Θεάτρου που ανήκε στον θείο του, τον αξέχαστο μαέστρο και συνθέτη Μενέλαο Θεοφανίδη, ο οποίος είχε παντρευτεί τη Σοφία Βερώνη.

Ο Βερώνης υπήρξε επί σειρά ετών χορευτής στα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας (Ακροπόλ, Βέμπο κ.λπ.). Παράλληλα, συμμετείχε στις ταινίες: «Ο εμίρης και ο κακομοίρης» (1964), «Το δόλωμα» (1964), «Μια τρελή τρελή οικογένεια» (1965) και «Οι θαλασσιές οι χάντρες» (1967).

Σχετικές ειδήσεις