Τηλεθέαση: Οι πρώτοι νικητές της σεζόν στη μάχη της ενημέρωσης

Οι ενημερωτικές εκπομπές έχουν βγει στον αέρα και δίνουν τη δική τους μάχη
1'

Δυναμικά ξεκίνησε η τηλεοπτική σεζόν για τους πρωταγωνιστές της ενημέρωσης, καθώς συναντάμε σταθερές αξίες αλλά και νέους παίκτες που διασταυρώνουν τα ξίφη τους καθημερινά. Μοναδικοί κριτές το κοινό… και τα μηχανάκια της Nielsen που δίνουν καθημερινά τον παλμό.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, χθες Τετάρτη, η εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ κατέγραψε 24,6% στο σύνολο και 15,5% στο δυναμικό κοινό ενώ οι «Αταίριαστοι» -που παίρνουν τη σκυτάλη- 23,7% και 16,3% αντίστοιχα. Η νεοαφιχθείσα εκπομπή «Live You», με τον Άρη Πορτοσάλτε και τη Μαρία Αναστασοπούλου, σημείωσε 14% στο σύνολο και 12,7% στο δυναμικό κοινό. Όπως γίνεται αντιληπτό από τις μετρήσεις, ο ΣΚΑΪ προχωρά με ένα πρόγραμμα καθαρά ενημερωτικό στην πρωινή ζώνη που αποφέρει καρπούς στο σύνολο του κοινού.

Στο MEGA, το «Κοινωνία ώρα MEGA» συνεχίζει να κρατά ένα μεγάλο μερίδιο κόσμου που χθες μεταφράστηκε σε 16,1% στο σύνολο και 14,2% στους τηλεθεατές 18-54. Οι «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 έκαναν χθες 13% στο σύνολο και 8,1% στο δυναμικό κοινό, ποσοστά εξαιρετικά καλά για τη δημόσια τηλεόραση.

Το μαγκαζίνο «Ώρα Ελλάδος» του OPEN έκανε 11,7% στο σύνολο και 6,4% στο δυναμικό κοινό. Όσον αφορά στη μεσημεριανή ζώνη και τον πρωταγωνιστή Νίκο Ευαγγελάτο; Το «Live News», χθες, έκανε 20,1% στο σύνολο και 14% στο δυναμικό κοινό.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το πώς θα μοιραστεί η πίτα από τις 16 Σεπτεμβρίου, όπου επιστρέφει στην πρωινή ζώνη ο Γιώργος Παπαδάκης με το «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 αλλά και οι ψυχαγωγικές εκπομπές.