Eurovision 2025: Η Ελλάδα επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της

Η χώρα μας θα βρίσκεται στην 69η διοργάνωση της Eurovision

Eurovision 2025: Η Ελλάδα επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της
2'

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2025 θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας‚ μετά τη νίκη του Nemo στον διαγωνισμό του 2024, με το τραγούδι «The Code». Αναμένεται να διοργανωθεί από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) και τον οικοδεσπότη ραδιοτηλεοπτικό φορέα Ελβετική Ραδιοτηλεοπτική Εταιρία (SRG SSR). Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η Ελβετία φιλοξενεί τον διαγωνισμό, αφού το είχε κάνει τελευταία φορά το 1988 στη Λωζάνη.

13, 15 και 17 Μαΐου 2025, θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός, αντίστοιχα, με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο όπως και οι προσδοκίες για το τελικό αποτέλεσμα.

Η Ελλάδα θα συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision, καθώς η ΕΡΤ απέστειλε τις προηγούμενες ώρες τη σχετική φόρμα συμμετοχής στην EBU.

Αν και είναι εξαιρετικά νωρίς να μιλάμε για εκπρόσωπο, η περσινή επιτυχία με τη Μαρίνα Σάττι και το γεγονός ότι οι Έλληνες Eurofans παθιάστηκαν πολύ με τη συμμετοχή μας, θα οδηγήσουν τα στελέχη της ΕΡΤ σε μία προσεκτική επιλογή καλλιτέχνη.

Την ίδια ώρα, η Κύπρος ήδη ανακοίνωσε τον καλλιτέχνη που θα ταξιδέψει στην Ελβετία. Ο Theo Evan, κατά κόσμον, Βαγγέλης Θεοδώρου, θεωρείται ανερχόμενος καλλιτέχνης στην Κύπρο, με καταγωγή από τη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Κολεγίου Μπέρκλι και επιλέχθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης του ΡΙΚ.

Σύμφωνα με το Eurovisionfun.com, ο Theo Evan τελείωσε τις σπουδές του στο Μπέρκλι νωρίτερα από την κανονική τους διάρκεια, με άριστα. Στις τρεις τελευταίες τελετές αποφοίτησης μάλιστα, έλαβε μέρος ως τιμώμενο πρόσωπο, μαζί με διάσημους μουσικούς όπως οι Justin Timberlake, Missy Eliott, Pharell Williams και John Legend.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή