Μάρω Κοντού για την πρώτη μέρα στο ίδρυμα «Μητέρα»: «Το μόνο χαμόγελο που πήρα ήταν ενός μωρού»

Σε αποκαλύψεις προχώρησε η αγαπημένη ηθοποιός Μάρω Κοντού
2'

Καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, η Μάρω Κοντού.

Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε στο ONE για την πορεία της στη ζωή και την τέχνη.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην εμπειρία της από τη θητεία της ως πρόεδρος στο ίδρυμα «Μητέρα».

Συγκεκριμένα είπε: «Η εμπειρία μου στο “Μητέρα” είναι υπέροχη. Έδωσα την καρδιά μου, τα συναισθήματά μου, τη δουλειά μου. Έκανα πράγματα εκεί μέσα που δεν έχουνε γίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Και τα έκανα σε 19μήνες που έμεινα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Άλλαξα όλο το σύστημα της θέρμανσης. Βρήκα πούλμαν, βρήκα τρόφιμα, βρήκα κρεβάτια, βρήκα φάρμακα, βρήκα, βρήκα, βρήκα… Γνώρισα τα παιδάκια…
Τα παιδάκια αυτά τα χιλιάδες, εκατοντάδες μάλλον, που δεν ξέρεις τι να κάνεις. Θέλεις όλα μαζί να τα πάρεις, να τα αγκαλιάσεις, να τα φιλήσεις. Και θυμάμαι την πρώτη μέρα που πήγα, που διορίστηκα πρόεδρος, πόσο ξινές ήταν όλες οι γυναίκες: οι παιδίατροι, οι γυναίκες μέσα στους θαλάμους… Ξινές όλες, κρατημένες μαζί μου. Σου λέει “ήρθε μια ηθοποιός τώρα να μας κάνει την πρόεδρο. Τι να μας κάνει;”. Και τι δεν έκανα!
».

Παράλληλα μοιράστηκε με τους τηλεθεατές την πρώτη μέρα της στο ίδρυμα. «Με αυτή την ξινίλα όλη, πήρα όλους τους θαλάμους επίσκεψη. Και φτάνω και στα νεογέννητα. Άλλο κοιμότανε, άλλο γουργούριζε… Ήτανε, λοιπόν, ένα αγοράκι γυρισμένο μπρούμυτα κι όταν φτάνω από πάνω σηκώνει το κεφάλι και μου σκάει ένα χαμόγελο. Το μόνο χαμόγελο που πήρα από το “Μητέρα” την πρώτη μέρα που πήγα. Και το καλύτερο. Έγινε ο αγαπημένος μου, βέβαια, αυτός».