Ράνια Τζίμα: «Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια να πάω στο ρεπορτάζ με φούστα»

Η Ράνια Τζίμα αρχικά ανέφερε πως «η εξωτερική εμφάνιση δημιούργησε εμπόδιο σε μένα, εσωτερικά»
1'

Η Ράνια Τζίμα μίλησε το πρωί της Τρίτης στην κάμερα της εκπομπής «Buongiorno» για τα εμπόδια που δημιούργησε η εξωτερική της εμφάνιση στο επάγγελμα της.

Πιο συγκεκριμένα, η Ράνια Τζίμα αρχικά ανέφερε πως «η εξωτερική εμφάνιση δημιούργησε εμπόδιο σε μένα, εσωτερικά. Δηλαδή μου πήρε πολλά χρόνια να πάω στο ρεπορτάζ με φούστα. Και δεν εννοώ μια φούστα κοντή, αλλά μια φούστα γραφείου. Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια, νομίζω δηλαδή μια δεκαπενταετία. Γιατί και τα ρεπορτάζ που έκανα εγώ ήταν κυρίως ανδροκρατούμενα. Και τα οικονομικά υπουργεία που έκανα και μετά το πολιτικό ρεπορτάζ».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Υπήρχε στιγμή στο ρεπορτάζ που ήμουν εγώ και δέκα άνδρες. Δεν υπήρχε άλλη γυναίκα. Δεν συνέβη όμως τίποτα, ήταν δικό μου θέμα καθαρά. Δεν ήταν ούτε κάτι που μου είπαν οι συνάδελφοι ούτε κάτι που μου επιβλήθηκε με κανένα τρόπο. Ήταν μια εσωτερική δική μου διεργασία. Ίσως αισθανόμουν ότι, αν η θηλυκότητα μου φαινόταν στα ρούχα μου, αυτό θα με έκανε λιγότερο υπολογίσιμη ή τρωτή ή δεν ξέρω τι άλλο είχα στο κεφάλι μου. Ό,τι ήταν πάντως ήταν στρεβλό απολύτως».

«Μετά, όταν έβαλα την φούστα, δεν άλλαξε τίποτα. Οι πολιτικοί αισθάνθηκα στην αρχή ότι μπορεί να με αντιμετωπίζουν έτσι (σ.σ. ως τρωτή), οι συνάδελφοι όχι τόσο. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο περιστατικό» συμπλήρωσε η Ράνια Τζίμα.