Έστησαν τον Γολγοθά με σιδερένιους σταυρούς στα... Μέγαρα - Εικόνες από την «Σταύρωση» στην Αττική

Χολιγουντιανή παραγωγή με... άρωμα Ελλάδας!

Έστησαν τον Γολγοθά με σιδερένιους σταυρούς στα... Μέγαρα - Εικόνες από την «Σταύρωση» στην Αττική
3'

Λίγες ώρες πριν τα πανάκριβα σκηνικά της χολιγουντιανής ταινίας «Ο γιος του ξυλουργού», με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ, ξηλωθούν και δούμε τις σκηνές για τα παιδικά χρόνια του Ιησού στις κινηματογραφικές αίθουσες το επόμενο Πάσχα, η «Espresso» κατάφερε να εξασφαλίσει κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα και νέες φωτογραφίες από τα απάτητα βουνά των Μεγάρων, με τα σκηνικά αλλά και μέρος του καστ!

Το σκηνικό στην περιοχή Κρύφτες, εκεί όπου γυρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, πλέον δεν θυμίζει τίποτα από όλα όσα είδαμε όσο διάστημα βρισκόταν στη χώρα μας ο σταρ του Χόλιγουντ, τον οποίο καταφέραμε να εντοπίσουμε με μεγάλη δυσκολία στη βίλα που διέμενε στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας!

Σήμερα, ακόμα μία φορά, ο φακός της «Espresso» βρέθηκε στην περιοχή και κατέγραψε νέες συγκλονιστικές εικόνες από τον Γολγοθά ή, όπως θα αναφέρεται και στην ταινία, τον τόπο μαρτυρίου του Κυρίου!

keitz180943

Ματωμένα βράχια

Τρεις ξύλινοι σταυροί τεράστιων διαστάσεων, σκουριασμένες σιδερένιες σκάλες και αλυσίδες, ματωμένα βράχια και σπηλιές είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό σκηνικό από όσα είχαν στηθεί στο χολιγουντιανό πλατό των Μεγάρων. Το σημείο του μαρτυρίου, μάλιστα, όλο αυτό το διάστημα ήταν και το πιο αυστηρά φυλασσόμενο από όλα τα άλλα, καθώς η εταιρία παραγωγής θεωρεί ότι δημιούργησε ένα τοπίο που όμοιό του σε ταινία με θέμα τη ζωή του Χριστού δεν έχουμε ξαναδεί.

keitz180942

Μάλιστα, το συγκεκριμένο σημείο βρισκόταν σε τέτοιο δύσβατο μέρος, που ακόμα και οι παπαράτσι αδυνατούσαν να το εντοπίσουν. Στην ίδια περιοχή είχαν δημιουργηθεί και μερικές τεχνικές σπηλιές, που σκοπό είχαν να δείξουν τις φυλακές εκείνης της εποχής. Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος της ταινίας διαδραματίζεται και στην αγορά εκείνης της εποχής, που είχαν φτιάξει τα συνεργεία, κι εκεί ήταν διάφοροι πάγκοι, όπου οι έμποροι πωλούσαν την πραμάτεια τους. Ωστόσο, αξίζει να τονίσουμε ότι εκτός από τον Νίκολας Κέιτζ στη χώρα μας είχαν βρεθεί όλο αυτό το διάστημα και οι πασίγνωστοι ηθοποιοί FKA Twigs και ο Noah Jupe.

keitz180941

Την ταινία σκηνοθετεί ο Αιγυπτιοαμερικανός Lotfy Nathan, ο οποίος από την πρώτη στιγμή σκοπός του είναι να φωτίσει μια σπάνια ειπωμένη πλευρά της παιδικής ηλικίας του Ιησού, με μια εικόνα πολύ εντυπωσιακή λόγω των θαυμάτων που έκανε. Η κινηματογραφική εταιρία παραγωγής Cinenovo, με έδρα το Παρίσι, και η Spacemaker, με έδρα το Λος Αντζελες, έχουν αναλάβει τη διεκπεραίωση του μεγάλου αυτού κινηματογραφικού εγχειρήματος, ενώ η ταινία προσδοκά να σαρώσει το box office! Oπως μας ανέφερε άνθρωπος που βρισκόταν στα γυρίσματα, επίσης εντυπωσιακό ήταν και το σπίτι του Ιωσήφ, εκεί όπου μεγάλωσε ο Ιησούς. Η εταιρία παραγωγής κατάφερε να αντιγράψει πιστά καθετί που αναφέρεται στο απαγορευμένο Eυαγγέλιο του Θωμά, ακόμα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούσε ο Ιωσήφ.

keitz18094
Το φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε η «Espresso» από τα γυρίσματα στα Μέγαρα με τους τρεις ξύλινους σταυρούς και τους κομπάρσους που «άγγιξαν» τον «γιο του ξυλουργού»

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας μας, η εταιρία παραγωγής άφησε πάνω από 200.000 ευρώ στην τοπική αγορά, καθώς όλα τα υλικά, και τα ημερήσια γεύματα όλων των συντελεστών προέρχονταν από επαγγελματίες Μεγαρίτες. Στην ταινία παίζουν σε ρόλο κομπάρσου και κάτοικοι των Μεγάρων, φορώντας ρούχα εποχής, ενώ χρησιμοποιήθηκαν πρόβατα και γαϊδουράκια από τη γύρω περιοχή! Τέλος, να τονίσουμε πως, αν και ο Δήμος Μεγαρέων επιθυμούσε να κρατήσει τα σκηνικά προκειμένου να γίνουν χώρος προβολής της περιοχής, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται να μην είναι εφικτό, καθώς η περιοχή είναι δασική και χρειάζονται ειδικές άδειες γι’ αυτόν τον σκοπό!

Πηγή: Εφημερίδα «Espresso»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή