Οι σειρές που παίρνουν το πράσινο φως για το δεύτερο μισό της χρονιάς

Η σεζόν μπορεί να ξεκινά τώρα, όμως τα κανάλια έχουν ήδη καταλήξει στον προγραμματισμό
Unsplash
6'

Η μυθοπλασία, χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια της χρονιάς με πληθώρα σειρών να βγαίνουν στον αέρα. Οι ιθύνοντες των καναλιών έχουν όμως προβλέψει, κρατώντας κάποια σενάρια στο συρτάρι για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Το MEGA είναι, τις τελευταίες σεζόν, πιστό στις παραγωγές μυθοπλασίας στην prime time γυρίζοντας την πλάτη σε οποιοδήποτε άλλο πρότζεκτ. Μία από τις σειρές που θα καθηλώσει φέρει τίτλο «Οι Αθώοι» και, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, θα βγει στον αέρα το 2025 χωρίς να διευκρινίζεται αν θα είναι Ιανουάριος ή Σεπτέμβριος. Πρόκειται για ένα σίριαλ εποχής που φέρει τις υπογραφές δύο ξεχωριστών δημιουργών, του Νίκου Κουτελιδάκη (σκηνοθεσία) και της Ελένης Ζιώγα (σενάριο-μεταφορά), οι οποίοι άντλησαν την έμπνευσή τους από το κλασικό αριστούργημα του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη Κωνσταντίνου Θεοτόκη, «Κατάδικος».

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του συγγραφέα, όπου παρουσιάζεται ανάγλυφα μια πιστή τοιχογραφία της αγροτικής Ελλάδας του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα. Μια επίλεκτη ομάδα εξαιρετικών συνεργατών έρχεται να συνδράμει, τόσο δημιουργικά όσο και ερμηνευτικά, για την επίτευξη του ιδανικότερου αποτελέσματος. Τους ήρωες της σειράς, που ισορροπεί ανάμεσα στο ψυχογραφικό δράμα, το αστυνομικό θρίλερ και το μεταφυσικό μυστήριο, αναλαμβάνουν να ζωντανέψουν οι Κώστας Νικούλι, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Γιάννης Νιάρρος, Κίμων Κουρής, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Στάμος, Μαρία Καλλιμάνη, Ελένη Ζιώγα και Λουκία Μιχαλοπούλου, καθώς και μια πλειάδα αγαπημένων και ταλαντούχων ηθοποιών.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα φτωχικό αγροτικό χωριό της Βόρειας Κέρκυρας, αλλά και στα άγρια τοπία της Ηπείρου. Ο Γιάννος ή Τουρκόγιαννος (Κώστας Νικούλι) είναι ένα νόθο παιδί, που προέκυψε από τον βιασμό της Αρβανίτισσας μάνας του (Αμαλία Καβάλη) από έναν Τούρκο ληστή. Μεγαλώνοντας, τόσο εκείνος, ο ταλαιπωρημένος από την υποτίμηση των χωριανών, όσο και ο άσπονδος φίλος του, Πέτρος (Γιάννης Νιάρρος), ένας αντιφατικός χαρακτήρας με έντονα θετικές και αρνητικές πλευρές, είναι ερωτευμένοι με την παιδική τους φίλη, Μαργαρίτα (Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη), μια κοπέλα με δυνατή προσωπικότητα και ιδιαίτερη, για την εποχή της, αίσθηση της ανεξαρτησίας.

Ωστόσο, η Μαργαρίτα, καθ’ υπόδειξιν των γονιών της (Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Στάμος), παντρεύεται κάποιον άλλον, τον ήπιο και έντιμο Γιώργη Αράθυμο (Κίμων Κουρής). Κατά τη διάρκεια του γάμου της, όμως, ερωτεύεται τον Πέτρο, ο οποίος παράλληλα διατηρεί ερωτική σχέση με τη φτωχή χήρα του χωριού, Στεφανία (Λουκία Μιχαλοπούλου). Οταν ο άνδρας της Μαργαρίτας θα βρεθεί δολοφονημένος, ο Γιάννος, ύστερα από την επιβαρυντική μαρτυρία του Πέτρου, θα συλληφθεί και θα καταδικαστεί ως ένοχος. Ο ίδιος, όμως, αυτοθυσιαστικός εξαιτίας του έρωτά του με τη Μαργαρίτα, δεν θα πάψει, μέσα στη φυλακή, να υποστηρίζει την αθωότητά του, κάτι που κινητοποιεί εκείνη να αναζητήσει τον πραγματικό ένοχο. Η αποκάλυψή του θα ανατρέψει τα πάντα...

Να σημειωθεί ότι το MEGA έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα από τη συγκλονιστική σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια «17 κλωστές», με τον Πάνο Βλάχο, που αγαπήσαμε από την Cosmote TV.

Στον ALPHA, «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι» και «Πόρτο Λεόνε: Στον δρόμο με τα κόκκινα φανάρια» είναι δύο ακόμη σειρές που εξετάζουν οι ιθύνοντες για τις αρχές του 2025. Η Λένα Μαντά, ούσα καλεσμένη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» πριν από λίγες ημέρες, έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη. Mε αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι: H Επόμενη Γενιά», η γνωστή συγγραφέας μίλησε και για την τηλεοπτική μεταφορά του best seller μυθιστορήματος της «Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι».

«Στον ALPHA, σε μία υπερπαραγωγή όπως δείχνουν τα πράγματα, θα βγει το πρώτο βιβλίο, "Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι" μέσα στο 2025. Είδα τα πρώτα σενάρια και είμαι ενθουσιασμένη με τη δουλειά που έχει γίνει», δήλωσε η Λένα Μαντά.

Η αγαπημένη συγγραφέας αναφέρθηκε και στις όποιες αλλαγές που θα υπάρξουν στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου: «Εμένα η δουλειά μου είναι άλλη, έλεγα πάντα ότι άλλοι είναι οι κανόνες που διέπουν τη συγγραφή ενός βιβλίου και άλλοι τη δημιουργία μιας σειράς και δη σειράς που πρέπει να δώσεις όμορφα τις εικόνες του βιβλίου, με όποιες αλλαγές. Γιατί είναι αδύνατο ένα βιβλίο να μεταφερθεί ακριβώς στη μικρή ή μεγάλη οθόνη όπως το έγραψε ο συγγραφέας. Ο συγγραφέας έχει μια φαντασία που δεν γνωρίζει από περιορισμούς, είναι ελεύθερη να πετάξει όπου θέλει, σε αντίθεση με το σενάριο μιας σειράς. Παρόλα αυτά, ο Alpha μου έχει υποσχεθεί, και το είδα να πραγματοποιείται, ότι το δουλεύουνε με πάρα πολύ μεγάλη λεπτομέρεια, τόσο που δεν το φανταζόμουν. Είδα τα πρώτα σενάρια, που έχουν γραφτεί από τον κ. Ιωσηφέλη, είμαι πάρα πολύ καλά με αυτά και με τις αλλαγές που έχει προτείνει».

Τα «δυνατά χαρτιά» της ΕΡΤ1

Η δημόσια τηλεόραση θα βγάλει στον αέρα, το δεύτερο μισό της χρονιάς, τη σειρά «Μαμά στα κρυφά», βασισμένη στο ιταλικό format «Non dirlo al mio capo». Το σίριαλ πραγματεύεται τις περιπέτειες μιας εργαζόμενης μαμάς, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Ζαπατίνας, το σενάριο ο Πάνος Αμαραντίδης και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Αντίνοο Αλμπάνη, Τζένη Θεωνά, Ευγενία Δημητροπούλου και Νικολέττα Καρρά.

Η ΕΡΤ1 έχει στα… σκαριά και τη μίνι σειρά μυστηρίου «Το απαραίτητο φως», σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου και Κάτιας Κισσονέργη, που μας ταξιδεύει στον χρόνο, με φόντο την Αθήνα της γερμανικής κατοχής. Η παραγωγή είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ντορίνας Παπαλιού. Η Λουίζα Λασκαράτου είναι κόρη μεγαλοδικηγόρου της Αθήνας. Ο ξαφνικός θάνατός του την αναγκάζει να επιστρέψει από το εξωτερικό, όπου ζει και εργάζεται.

Μια απροσδόκητη κληρονομιά γίνεται η αιτία να αμφισβητήσει όσα ήξερε για το παρελθόν της οικογένειάς της. Μεταξύ άλλων, «κληρονομεί» την ημιτελή έρευνα του πατέρα της σχετικά με την τύχη ενός πίνακα, του οποίου τα ίχνη χάνονται λίγο πριν από την εκτέλεση της γιαγιάς της, Λουίζ Λασκαράτου, την άνοιξη του 1944. Η Λουίζα γρήγορα συνειδητοποιεί ότι η ανεύρεση του πίνακα οδηγεί στην αποκάλυψη του ενόχου για τον θάνατο της γιαγιάς της.

Σχετικές ειδήσεις