Οι νικητές της πρώτης εβδομάδας στην prime time

Η πρώτη εβδομάδα με μυθοπλασία και ριάλιτι ολοκληρώνεται…
Unsplash
2'

Την περασμένη Δευτέρα, για πρώτη φορά για την τρέχουσα σεζόν, οι σειρές συναντήθηκαν με τα ριάλιτι διασταυρώνοντας τα ξίφη τους και διεκδικώντας μία θέση στους πίνακες τηλεθέασης της Nielsen.

Σήμερα, πέντε ημέρες μετά, υπάρχει μία πρώτη αίσθηση για το πώς θα κυλήσει το Α’ μισό της χρονιάς με κάποια στελέχη να χαμογελούν για τις επιλογές στον προγραμματισμό τους. Ξεκινώντας με την παραδοχή ότι τα 30άρια που κάποτε σημείωναν τα προγράμματα στην prime time έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν δουλειές με δυναμική και προσδοκίες.

Στον ΑΝΤ1 το «Grand Hotel» έκανε πρεμιέρα και σίγουρα κέρδισε ένα ικανοποιητικό μερίδιο τηλεθεατών. Με πλοκή και ιστορία που έχουν μία καλή πρώτη ύλη, με εξαιρετικούς ηθοποιούς, η σειρά θα απασχολήσει. Από τη στιγμή, μάλιστα, που θα βγουν στον αέρα και τα υπόλοιπα πρότζεκτ του καναλιού στη βραδινή ζώνη και θα υπάρχει ένα ολοκληρωμένο νέο πρόγραμμα, τότε θα φανεί το πού θα καθίσει η μπίλια.

«Ο Τιμωρός», «Ο Άγιος Έρωτας», «Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα», είναι από τις νέες παραγωγές του ALPHA που συστήθηκαν στο ευρύ κοινό και προκάλεσαν αίσθηση. Η κωμωδία, μάλιστα, των Ρέππα-Παπαθανασίου ξεπέρασε το 20% και απέδειξε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από γέλιο και χαρά. Για τον «Τιμωρό» και τον «Άγιο Έρωτα», το X πήρε φωτιά κυρίως για τους πρωταγωνιστές και το ζητούμενο για τους ιθύνοντες είναι να χτιστεί ένα σταθερό κοινό που δεν θα κάνει ζάπινγκ. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι το εγχείρημα είναι τολμηρό αφού φέτος απουσιάζει μία καθημερινή σειρά στα πρότυπα του «Σασμού».

Νικήτρια, αν και με απώλειες, «Η Γη της ελιάς» στο MEGA. Η παραγωγή της Βάνας Δημητρίου και του Ανδρέα Γεωργίου μπορεί να δείχνει ότι χάνει την πρωτοκαθεδρία λόγω των νέων αφίξεων στην TV, αλλά κρατά γερά στα χέρια της ένα μεγάλο μέρος του κοινού στο σύνολο που θα αποδειχτεί θησαυρός για τη συνέχεια. «Η Γη της ελιάς», την περίοδο που όλοι κάνουν ζάπινγκ για να αποφασίσουν τι θα δουν, έχει καταφέρει να είναι σταθερή επιλογή για κάποιους με σενάριο που δεν σταματά να εκπλήσσει τους φανατικούς.

Φυσικά, βρισκόμαστε μόνο στην αρχή της χρονιάς και η συνέχεια μπορεί να κρύβει πολλές ανατροπές. Μην ξεχνάμε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε πρεμιέρες σίριαλ, εκπομπών και τηλεπαιχνιδιών, που θα αναγκάσουν τους τηλεθεατές να επαναπροσδιορίσουν (ή και όχι) τις επιλογές τους.

Σχετικές ειδήσεις