Λιάγκας για Αδαμαντίδη: «Αν παίζαμε αυτό που είπες, θα είχες καταστραφεί»

Μετά από προβολή σχετικού αποσπάσματος, ο Γιώργος Λιάγκας κάλεσε τον Θέμη Αδαμαντίδη να «μην τον προκαλεί»
4'

Ένταση υπήρξε στον αέρα της εκπομπής «Το Πρωινό» μεταξύ του Γιώργου Λιάγκα και του Θέμη Αδαμαντίδη.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε το Σαββατοκύριακο στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για την πρόσφατη δήλωσή του για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, που προκάλεσε αντιδράσεις.

«Με στενoχωρεί αυτό, γιατί ο Απόστολος Λύτρας είναι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε και λόγω θέσης να μη φτάσει μέχρι εκεί. Φαντάσου όμως, και από την άλλη, πόσο δίκιο μπορεί να είχε, όχι στο αποτέλεσμα. Πώς τον έπνιγε η κατάσταση που υπήρχε και που πέρασε, και η στιγμή αυτή πόσο τον μείωσε, πόσο τον υποτίμησε, πόσο τον ξεφτίλισε, για να φτάσει εκεί που έφτασε. Να χτυπήσεις και να φτάσεις στο σημείο να παραμορφώσεις στη μούρη; Χάθηκε, δηλαδή, να δώσει μια σπρωξιά στον ώμο, κάτι; Στη μούρη;», είχε πει χαρακτηριστικά ο Θέμης Αδαμαντίδης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «Πρωινό», προκαλώντας, μάλιστα, τότε, το «ξέσπασμα» του Γιώργου Λιάγκα.

Μετά την προβολή του σχετικού αποσπάσματος, ο Γιώργος Λιάγκας πήρε τον λόγο και απευθύνθηκε στον Θέμη Αδαμαντίδη, καλώντας τον να «μην τον προκαλεί».

«Θέμη μου αγαπημένε, βρίσκομαι σε πολύ δυσάρεστη θέση γιατί δεν το έχω κάνει ποτέ. Είμαι από τους ανθρώπους -παρότι μπορεί να μην το πιστεύετε κάποιοι- που έχω προστατεύσει όλους τους καλεσμένους μου. Όταν ένας καλεσμένος έρχεται και μου λέει “Γιώργο, δεν θέλω να με ρωτήσεις αυτό”, δεν το έχω ρωτήσει ποτέ. Ας βγει ένας άνθρωπος στην Ελλάδα, ένας, να πει ότι ο Λιάγκας δεν τήρησε τον λόγο του, όταν του ζήτησα να μην μιλήσω π.χ. για το ποτήρι και με ρώτησε για αυτό. Όταν οι συνεντεύξεις είναι βιντεοσκοπημένες, και κάποιος έλεγε μία μπαρούφα που τον εξέθετε, εγώ ήμουν ο πρώτος που έλεγα ότι δεν θα παίξει αυτό γιατί σε εκθέτει. Ακόμα και για ανθρώπους που τώρα δεν είναι εν ζωή», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

«Αν παίξουμε αυτό που είπες, θα καταστραφείς»

«Η συνέντευξη που λέει ότι ήταν παλιά, όπως μου λέει η αρχισυντάκτριά μου και οφείλω να την πιστέψω, είναι συνέντευξη που έγινε μία εβδομάδα πριν την έναρξη της σεζόν. Άρα ήταν μία καινούργια συνέντευξη. Δεύτερον, δεν γνωρίζω πού στέλνει κάμερες η αρχισυντάκτριά μου και αν κάποιος μιλάει ή δεν μιλάει. Θεωρείς ότι είμαι ένας διάολος με διχαλωτή γλώσσα και ουρά που όποιος δεν μιλάει στην εκπομπή, τον εκδικούμαι με κάποιον τρόπο; Για όνομα του θεού, τι είναι αυτά που λέγονται; Τον εκδικούμαι με το να βάλω στο στόμα του πράγματα που δεν έχει πει; Τα είπες αυτά τα πράγματα, δεν ξέρω αν το ξέρεις», συνέχισε ο ίδιος.

«Για να το κλείσω, επειδή εγώ φοράω παντελόνια και δεν χτυπάω γενικά, όχι μόνο τα παιδιά μου. Η μαγκιά είναι να μη χτυπάς κανέναν, όχι μόνο τα παιδιά μας. Είναι γενικό το σχόλιο αυτό. Θέλω να σου θυμίσω, Θέμη μου αγαπημένε, και μη με προκαλείς άλλο, και ήταν 40 άνθρωποι παρόντες εδώ μέσα… Όταν πέρσι τα Χριστούγεννα έδινες εδώ συνέντευξη και ήταν παρούσα εδώ η πρώην σύντροφός σου, κ. Κίρκη. Ήταν μαγνητοσκοπημένη η συνέντευξη γιατί κάναμε το εορταστικό και θα τραγουδούσες κιόλας. Και λες κάτι πάρα πολύ χοντρό που δεν τολμώ να το πω, και αφού επέλεξα να μην το παίξω, δεν θα το πω τώρα.

Έκοψα τη συνέντευξη εκείνη την ώρα, σου είπα “ότι αν παίξουμε αυτό που είπες, θα καταστραφείς, ενώ εγώ κάνω επιτυχία”, το έβγαλα από το μοντάζ και δεν το έπαιξα ποτέ. Και αυτό που λέω το ξέρουν 40 άνθρωποι εδώ μέσα που άκουσαν τι είπες, και έφριξαν όλοι, τραβούσαν τα μαλλιά τους με αυτό που είπες, δεν το πίστευαν. Σοκαριστήκαμε όλοι. Το έκοψα και δεν το έπαιξα. Άρα, μη λες για εμένα Θέμη μου ότι σε εξέθεσα. Εγώ σε προστάτευσα. Άλλοι πιθανόν να σε εκθέτουν», πρόσθεσε σε έντονο ύφος ο Γιώργος Λιάγκας.