Θανάσης Πολυκανδριώτης: «Ο γιατρός μου είχε πει να μην παίξω μπουζούκι για τρεις μήνες»

Για τη ζωή του μίλησε ο μουσικοσυνθέτης.

Θανάσης Πολυκανδριώτης: «Ο γιατρός μου είχε πει να μην παίξω μπουζούκι για τρεις μήνες»
Eurokinissi
1'

Καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή «Στιγμές» ήταν το βράδυ της Δευτέρας ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης μίλησε μεταξύ άλλων για με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε με το χέρι του.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε τη δύσκολη περίοδο που πέρασε όταν το 1981 αντιμετώπισε μια σοβαρή κατάσταση με το δεξί του χέρι λόγω της υπερβολικής χρήσης του κατά το παίξιμο μπουζουκιού καθώς έπασχε από αυτό που ιατρικά αναφέρεται ως «εργασιακή κράμπα». Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να με οδηγήσει ακόμη και σε ολική ανικανότητα», αποκαλύπτοντας παράλληλα πως η αναζήτηση λύσης τον οδήγησε μέχρι το Βανκούβερ του Καναδά.

Εκεί, ένας γιατρός αν και τον διαβεβαίωσε ότι η υγεία του ήταν σε άριστη κατάσταση, τον προειδοποίησε για τους κινδύνους που θα αντιμετώπιζε αν συνέχιζε να παίζει ασταμάτητα. «Τι θα κάνετε μόλις επιστρέψετε στην Ελλάδα;» του είπε ο γιατρός, ενώ η απάντηση του Θανάση Πολυκανδριώτη ήταν «στούντιο, μαγαζί, στούντιο».

Τότε ήταν που ο γιατρός τον συμβούλεψε να σταματήσει το μπουζούκι για τουλάχιστον τρεις μήνες: «Απαγορεύεται να αγγίξετε το μπουζούκι για τρεισήμισι μήνες. Αν δεν το κάνετε, δεν θα μπορέσετε να ξαναπαίξετε», τον προειδοποίησε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης αποκάλυψε πως «η μουσική με έκανε καλύτερο άνθρωπο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή