Ποια σειρά της ΕΡΤ1 πήρε το «πράσινο φως» για νέο κύκλο επεισοδίων

Η ΕΡΤ συνεχίζει να φουλάρει στη μυθοπλασία, επενδύοντας σε ελληνικές παραγωγές
1'

Η τηλεοπτική σεζόν έχει ξεκινήσει με πληθώρα σειρών στην ΕΡΤ1, ενώ το επόμενο διάστημα θα δούμε κι άλλες πρεμιέρες ελληνικών παραγωγών μυθοπλασίας. «Το δίχτυ», με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Μανούσου Μανουσάκη, σε σενάριο των Βαγγέλη Γιαννίση, Κάτιας Παπαϊωάννου και Γιάννας Κανελλοπούλου, με πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024.

Εμβαθύνοντας στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, ο πρώτος κύκλος αποτελείται από έξι αυτοτελείς αστυνομικές ιστορίες, διάρκειας 80 λεπτών η καθεμιά, κι έχει κεντρικούς ήρωες μία επίλεκτη ομάδα αστυνομικών της Γενικής Ασφάλειας, η οποία αναλαμβάνει την επίλυση σημαντικών και ειδικού ενδιαφέροντος υποθέσεων.

Οι Θοδωρής Αθερίδης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ορέστης Τζιόβας, Φιόνα Γεωργιάδη, Κατερίνα Κρανίδη και Σπύρος Μαραγκουδάκης απαρτίζουν το team των αστυνομικών, που πολλές φορές κινούνται στις παρυφές του «μαύρου» και του «άσπρου» και γίνονται έρμαια των παθών τους, σε ένα γαϊτανάκι, όπου θύματα και θύτες έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που τους υπερβαίνουν.

Όμως, αρκετές εβδομάδες πριν την πρεμιέρα, υπάρχει μία ευχάριστη εξέλιξη που αφορά στο εν λόγω σίριαλ. Συγκεκριμένα, έξι νέα επεισόδια -που θα μεταδοθούν στο δεύτερο μισό της σεζόν, το 2025- εγκρίθηκαν κι έτσι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Οι αυτοτελείς ιστορίες θα εστιάζουν και αυτές σε κοινωνικά θέματα, όπως η αθλητική και η ενδοοικογενειακή βία, τα ναρκωτικά, το trafficking, το hαcking, κ.ά.