Γιώργος Λιάγκας: Η οργή του κόσμου για ρεπορτάζ του «Πρωινού» και η δημόσια συγνώμη του παρουσιαστή

Ο Γιώργος Λιάγκας ανέλαβε την ευθύνη…
1'

Ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ, το βράδυ της Τετάρτης, έγινε no1 θέμα συζήτησης στις σημερινές εκπομπές. Μάλιστα, στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 προβλήθηκε ρεπορτάζ για το ακίνητο στο οποίο διέμενε ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής με τους δημοσιογράφους να δίνουν στο φως λεπτομέρειες για το ενοίκιο, την έκταση.

Στα social media υπήρξε οργή και θυμός για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το εν λόγω θέμα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Γιώργο Λέντζα. «Το να παρουσιάζεις ένα ρεπορτάζ για το πολυτελές σπίτι που διέμενε ένας επαγγελματίας αθλητής, την ώρα που ακόμη δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για το θάνατό του, δεν είναι απλώς έλλειψη δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας, αλλά ευθεία προσβολή νεκρού.

Το χειρότερο, δε, είναι ότι αποσκοπεί στα βαθύτερα και χειρότερα ένστικτα ενός κοινού που απολαμβάνει αφειδώς τον πόνο του άλλου, μη μπορώντας να αντέξει την κατάρρευση και τη μιζέρια της ίδιας του της ύπαρξης.

Μια βόλτα στα social media –βλέπε Μαρινέλλα, Μπάλντοκ- θα σας πείσει», έγραψε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λέντζας.

Λίγη ώρα πριν, ο Γιώργος Λιάγκας, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, απολογήθηκε για τη στάση του σχετικά με το ρεπορτάζ για το πολυτελές σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ.

«Μπροστά στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, συντριβόμαστε όλοι. Οι υπερβολικές αναλύσεις του ρεπορτάζ, για στοιχεία που αφορούσαν το σπίτι ήταν τελείως περιττές. Αντιλαμβάνομαι το λάθος, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και κατανοώ απόλυτα τις αντιδράσεις», έγραψε ο Γιώργος Λιάγκας.

Σχετικές ειδήσεις