Μια στο καρφί και μια στο πέταλο: Η κοινωνία δεν συγχωρεί τον Λιάγκα για το «ρεπορτάζ» Μπάλντοκ

Γιώργος Λιάγκας: Πλήθος κόσμου πνέει μένεα κατά του παρουσιαστή και των συντελεστών της εκπομπής
2'

Δεν έχει καταλαγιάσει ακόμη ο κονιορτός από την εκρηκτική αντίδραση σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας για το χειρισμό του θέματος του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ από την τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

Παρά την προσπάθεια του παρουσιαστή να... μαζέψει τα ασυμμάζευτα, η κοινή γνώμη δεν έχει πεισθεί με αποτέλεσμα τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να...χτυπούν μια στο καρφί και μια στο πέταλο.

Σύμφωνα με τον Alpha, υπάρχει παρασκήνιο στην όλη υπόθεση. Για ενόχληση του καναλιού του ΑΝΤ1 και τηλεφώνημα στον Λιάγκα από στέλεχος αυτού, έκανε λόγο η εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή.

Το κλίμα είναι βαρύ και μένει να φανεί το επόμενο διάστημα πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Η παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ

Στην υπόθεση παρενέβη σήμερα και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών. Η ΕΣΗΕΑ κάλεσε τον Γιώργο Λιάγκα σε απολογία για το ρεπορτάζ σχετικά με τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Το πειθαρχικό της Ένωσης προχώρησε σε αυτεπάγγελτη έγκληση εναντίον του δημοσιογράφου ο οποίος πλέον καλείται να απολογηθεί.

Ο τρόπος που έγινε η διαχείριση της είδησης οπωσδήποτε δεν τιμά κανέναν από τους συντελεστές της πρωινής εκπομπής. Πλήθος κόσμου, επωνύμων και ανωνύμων, πνέει μένεα κατά του παρουσιαστή και των συντελεστών της εκπομπής.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εκπομπή του την Πέμπτη, και ενώ είχαν περάσει μόνο μερικές ώρες από το θάνατο του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, η εκπομπή (στον ANT1) φιλοξένησε ρεπορτάζ για την οικία στην οποία διέμενε ο παίκτης παρουσιάζοντας περιττές λεπτομέρειες κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Συγκεκριμένα οι συνεργάτες της εκπομπής έδωσαν λεπτομέρειες για το ενοίκιο, την έκταση κλπ.

Ο παρουσιαστής κατόπιν δια μέσου της εκπομπής του ζήτησε συγνώμη.

Σχετικές ειδήσεις