Παρουσιάστριες με stalkers – Από τη Φαίη Σκορδά στην Ελένη Χατζίδου

Οι παρουσιάστριες της μικρής οθόνης έχουν ζήσει δύσκολες εμπειρίες από θαυμαστές με εμμονή μαζί τους
5'

Η περίπτωση του Γιάννη Πλούταρχου, με τη stalker που είχε κάνει τη ζωή του δύσκολη, ξύπνησε μνήμες σε αρκετές παρουσιάστριες. Μέσα από τις εκπομπές τους, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν θυμηθεί τις δύσκολες στιγμές τους με θαυμαστές που τις «καταδίωκαν» και ξεπέρασαν τα όρια.

Η Φαίη Σκορδά, στο «Buongiorno» του MEGA, προχώρησε σε μια προσωπική εξομολόγηση. «Θέλω να πω κάτι… είναι και πώς… δεν ξέρω τώρα, μην ακουστεί περίεργο. Είναι και πώς έχεις εξοικειωθεί με αυτό. Είναι κάτι προσωπικό που θέλω να πω, γι’ αυτό με βλέπετε να διστάζω. Δεν είναι κάτι κακό αλλά μέσα στα χρόνια κάθε βδομάδα μου έρχονται συγκεκριμένα πράγματα. Κάθε Τετάρτη συγκεκριμένα πράγματα, κάθε Πέμπτη συγκεκριμένα πράγματα», είπε. «Όταν αυτό γίνεται στην καθημερινότητά σου, λες: εντάξει, αυτό είναι. Ίσως είναι και λάθος η δική μου αντιμετώπιση ή οποιασδήποτε άλλης κυρίας που ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο, που το αφήνω και το προσπερνάω. Κάποια στιγμή όμως μπορεί να συμβεί και το κακό. Το ορθό είναι να πας να ζητήσεις βοήθεια και να μην εξοικειώνεσαι με μία τέτοια κατάσταση», εξήγησε. Λίγες ημέρες μετά, ο Κώστας Τσουρός ανέφερε στην εκπομπή «Ακόμη δεν είδες τίποτα!»: «Πριν από πάρα πολλά χρόνια όταν εγώ ήμουν στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά στον ΑΝΤ1, υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα ότι εγώ είχα σχέση με τη Φαίη Σκορδά, μπούρδες, αυτά που γράφονται… Ήταν λοιπόν ένας εμμονικός θαυμαστής της Φαίης, ο οποίος θεωρούσε ότι είναι η σχέση της Φαίης και είχε έρθει έξω από το πλατό, κρατώντας μαχαίρι και με έψαχνε να με βρει για να με καταστρέψει. Μιλάμε ότι ήταν τόσο τρομακτικό, όπου τότε είχα μπει όλοι οι security, φαντάζομαι ότι η Φαίη θα το θυμάται και μπορεί να το επιβεβαιώσει, προσπάθησαν να με φυγαδεύσουν».

Στο πλατό της εκπομπής του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό», η Φωτεινή Πετρογιάννη αποκάλυψε: «Το έχω περάσει κι εγώ, έχω κάνει ασφαλιστικά μέτρα σε άνθρωπο που ερχόταν έξω από το σπίτι μου. Συνέβη πριν τρία χρόνια αυτό! Ερχόταν έξω από το σπίτι μου, μου έστελνε κατεβατά κάθε μέρα… Μου μιλούσε λες και είχαμε σχέση. Μου έλεγε “αγάπη μου, πάω τώρα στη μαμά μου, θα της μιλήσω για σένα”… Νόμιζε ότι είχαμε σχέση κανονική. Χυδαίος δεν ήταν! Ήταν γύρω στα 40, πήγαμε στα δικαστήρια, κέρδισα τα ασφαλιστικά μέτρα. Είναι τρομακτικό να είναι ένας άνθρωπος έξω από το σπίτι σου».

Με την σειρά της, η Ελένη Χατζίδου στο «Breakfast@STAR» αναφέρθηκε στη δική της εμπειρία. «Εγώ είχα θαυμάστρια, που δεν έφτασε βέβαια σε αυτό το σημείο, αλλά ερχόταν επί πολλά χρόνια κάθε βράδυ στο μαγαζί που εμφανιζόμουν. Στην αρχή το βλέπεις και λίγο κολακευτικό… Κάποια στιγμή άρχισα να τη βλέπω σε κοντινές αποστάσεις από το σπίτι μου. Ήξερα ότι μένει πολύ μακριά από μένα. Τη πρώτη φορά, μια χαρά, τη ρώτησα πώς βρέθηκε εκεί και μου είπε ότι ήταν σε μια φίλη της… Τη 2η, 3η, 5η, 10η, άρχισα να φοβάμαι. Το συζήτησα με τις φίλες μου. Την έπιασα και της μίλησα και ευτυχώς κατάλαβε ότι αυτό ήταν κάτι που με έφερνε σε δύσκολη θέση. Σιγά σιγά σταμάτησε να έρχεται και στο μαγαζί, μετά από λίγο βέβαια άρχισε να μου στέλνει μηνύματα ότι δεν ήταν όπως το κατάλαβα. Και μετά άρχισα να δέχομαι άσχημα μηνύματα και σχόλια από ένα ψεύτικο προφίλ που ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν αυτή. Αν με τρόμαξε εμένα αυτό, δε μπορώ να φανταστώ τι πέρασε ο Γιάννης Πλούταρχος και η οικογένειά του».

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελένη Τσολάκη. «Θα πω μια δική μου ιστορία. Πριν πέντε χρόνια που δούλευα στον ALPHA, κάθε μέρα που έφευγα από το κανάλι, ένα αυτοκίνητο ήταν έξω από τον σταθμό. Με ακολουθούσε όπου κι αν πήγαινα. Πήγαινα Κηφισιά από πίσω, πήγαινα κέντρο από πίσω. Κάθε μέρα. Ώσπου μια ημέρα σε ένα φανάρι, σταμάτησε και ήρθε μπροστά από το αμάξι και άρχισε να μου χτυπάει να του ανοίξω. Τρομοκρατήθηκα. Σαφώς πήρα τα τηλέφωνά μου, ήρθε ο αστυνομικός και πήγαμε στο τμήμα», περιέγραψε η παρουσιάστρια του OPEN συνεχίζοντας: «Όταν φτάσαμε στον διοικητή εκείνος είπε ότι δεν με ξέρει, είμαι τρελή και το έβγαλα από το μυαλό μου. Όλο αυτό τελείωσε με μεγάλη δυσκολία. Παράνοια».

Παλαιότερα, η Ιωάννα Μαλέσκου είχε μιλήσει για τον δικό της stalker. «Μπορώ να θυμηθώ έναν άνθρωπο στην Κρήτη, που ξεκίνησε μέσα από τα social media και μέσα από επιστολές να εκφράζει τον θαυμασμό του, μέχρι που έφτασε στο σημείο να επιδιώκει συναντήσεις στον χώρο εργασίας. Ευτυχώς δεν γνώριζε που μένω γιατί αυτό είναι τραγικό και τραβηγμένο. Εκεί κατάλαβα πως είχε πλάσει μια εικόνα για εμένα μέσα από την εκπομπή, μέσα από το μπρίο που έβγαζα στην εκπομπή που παρουσίαζα», είχε δηλώσει. «Με βομβάρδιζε και στα social media.. Εκεί μπήκα και εγώ στη διαδικασία και κινήθηκα με όλα αυτά που μπορείτε να φανταστείτε. Αστυνομία, τις διαδικασίες αυτές, διαδικτυακά και αυτά τα μέτρα που μπορώ να λάβω και δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανα σε αυτό το σημείο», είχε εξομολογηθεί.