Ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος στο Newsbomb.gr: «Η κωμωδία είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μας»

Ο πρωταγωνιστής του «VΙΠ-Καλά γεράματα» μιλά για όλα λίγο πριν την προβολή του νέου επεισοδίου…
6'

Αγαπά την κωμωδία και, φέτος, έρχεται να το αποδείξει αφού πρωταγωνιστεί στη μεγάλη επιτυχία του ΑΝΤ1 «VΙΠ-Καλά γεράματα». Ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος μιλά για όλα και μάς βάζει στον κόσμο του!

Γιατί είπες το «ναι» σε μία κωμωδία; Νιώθεις ότι λειτουργεί κάπως σαν βάλσαμο στην ψυχή ακόμη και ενός ηθοποιού;

Την κωμωδία την αγαπώ! Όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως θεατής. Θεατρικά εδώ και 11 χρόνια έχω παίξει και κωμωδία και δράμα. Τηλεοπτικά, όμως, έρχομαι από τρία χρόνια «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», στην ΕΡΤ1, που ήταν μια κωμική σειρά. Πιστεύω ότι η κωμωδία είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Έχουμε μεγάλη ανάγκη να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματά μας και να διασκεδάσουμε!

Πώς θα περιέγραφες τη φετινή εμπειρία με τη σειρά «VΙΠ-Καλά γεράματα»;

Απολαυστική! Με τους νέους ηθοποιούς δέσαμε κατευθείαν! Εκτός από το ότι όλοι είναι ταλαντούχοι, έχουμε αρκετά κοινή αίσθηση ρυθμού και χιούμορ! Και η συνύπαρξη με τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους ηθοποιούς έγινε τελείως αβίαστα… Η υποκριτική τους ικανότητα και η εμπειρία τους στο γύρισμα βοηθούν όλη τη διαδικασία να κυλήσει υπέροχα. Και όσοι είναι πίσω απο τις κάμερες είναι ένας και ένας! Φοβεροί άνθρωποι! Έχουμε γίνει μία μεγάλη αγκαλιά.

Η σειρά, από τα πρώτα επεισόδια, ξεχώρισε... Ποιοι πιστεύεις ότι είναι οι λόγοι;

Πρώτα απ´όλα η ομαδικότητα! Όταν ένα σύνολο ανθρώπων, χωρίς τοξικούς εγωισμούς και ματαιόδοξα θέλω, δουλεύει με μεράκι και βοηθώντας ο ένας τον άλλον, οι πιθανότητες να βγει ένα ωραίο αποτέλεσμα εκτοξεύονται! Επίσης έχουμε να παίξουμε υπέροχα σενάρια. Η Γωγώ Φώτου και ο Μάκης Πιτταράς έχουν κεντήσει με τις ιδέες τους και το χιούμορ τους. Βέβαια για να δέσουν όλα αυτά μαζί χρειάζεται ένας επικεφαλής με νοητική και συναισθηματική ευφυία. Στην περίπτωση μας είναι ο υπέροχος σκηνοθέτης μας Μιχάλης Βογιατζάκης, ένας άνθρωπος έξυπνος, γεμάτος χιούμορ και ευαισθησία!

Πιστεύεις στη δύναμη της τηλεθέασης; Στο ότι αποτελεί τον μεγάλο κριτή για την επιτυχία μιας δουλειάς;

Ένα έργο τέχνης από μόνο του έχει μία καλλιτεχνική αξία. Αλλά ο κόσμος είναι αυτός που το αναδεικνύει πραγματικά. Και ναι, είναι ποσοτικό το θέμα. Οποιοδήποτε έργο τέχνης ξεχωρίζει και παραμένει διαχρονικό από το πόσους ανθρώπους έχει αγγίξει. Και η Μόνα Λίζα, πριν παρουσιαστεί σε μία έκθεση, ήταν απλώς ένας πίνακας σε ένα ατελιέ. Στην πρεμιέρα μας λοιπόν εμείς είδαμε το πρώτο επεισόδιο και χαρήκαμε πολύ με το αποτέλεσμα. Αλλά η μεγάλη χαρά ήρθε την επόμενη μέρα, όταν μάθαμε ότι ο κόσμος το προτίμησε και κάναμε 20% τηλεθέαση.

Μίλησέ μας για τον ρόλο σου, τον Αντώνη…

Ο Αντώνης Περεντής είναι ένας νεαρός με δύσκολα παιδικά και ενήλικα χρόνια. Ορφανός από πατέρα, εγκαταλελειμμένος από μητέρα και μεγαλωμένος από απαιτητικούς και δύστροπους παππούδες-γιαγιάδες! Παλεύει χρόνια να πετύχει ως stand up comedian, αλλά δεν τα έχει καταφέρει. Κάνει ό,τι δουλειά ή λαμογιά μπορεί για να επιβιώσει. Η φτώχια του τον οδηγεί να μπει και αναγκαστικά να πιάσει δουλειά στο γηροκομείο Buona Matina.

Τι άλλο ξεχωρίζεις στην τηλεόραση;

Τη δεύτερη σεζόν του «IQ 160» στο STAR. Κατ´αρχάς γιατί συμμετέχω και γιατί είναι μία υπέροχη σειρά που την παρακολούθησα και πέρυσι. Δυστυχώς, λόγω υπερφορτωμένο προγράμματος, δεν έχω προλάβει να δω και πολύ τηλεόραση. Αλλά μία Κυριακή βράδυ, που ξεκουραζόμουνα σπίτι, είδα ένα επεισόδιο «Διάφανη Αγάπη» και με κέρδισε. Ωραία κινηματογράφηση και δυνατές ερμηνείες ηθοποιών.

Εκπομπές βλέπεις;

Όπως προείπα δεν προλαβαίνω να δω πολύ τηλεόραση. Αλλά κάποια βράδια, όταν γυρνάω αργά στο σπίτι μετά από πρόβα ή παράσταση, βάζω ΑΝΤ1 και ακούω ωραίες συνεντεύξεις στο «The 2night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Πώς τα πας με το κομμάτι των live συνεντεύξεων, της κάμερας, της αναγνωρισιμότητας;

Παλιά το κομμάτι των συνεντεύξεων, είτε ζωντανές είτε όχι, με άγχωνε πολύ. Πλέον τις αντιμετωπίζω σαν ευκαιρίες για όμορφες συναντήσεις-συζητήσεις! Όσο για την αναγνωρισιμότητα, μπορώ να πω ότι την απολαμβάνω. Η θετική ενέργεια και τα φωτεινά χαμόγελα των ανθρώπων, που με χαιρετάνε στο δρόμο και μιλάμε, με γεμίζουν χαρά!

Ονειρεύεσαι θεατρικά ή τηλεοπτικά πράγματα;

Παρότι θα με έλεγα εργασιομανή, τα όνειρα μου δεν έχουν να κάνουν τόσο πολύ με το επάγγελμά μου. Θέλω εννοείται να παίζω ωραίους ρόλους στο θέατρο και την τηλεόραση για να χαίρομαι την δουλειά μου, αλλά μακροπρόθεσμα τα όνειρα μου είναι άλλα. Ονειρεύομαι στιγμές χαράς με οικογένεια και φίλους. Ονειρεύομαι αγκαλιές ευτυχίας με την αγαπημένη μου. Ονειρεύομαι να κοιτάζομαι κατάματα με το παιδί μου και να χαμογελάμε.

10 πράγματα που δεν ξέρουμε για εσένα;

Ένα θα σας πω... Τα γεμιστά τα τρώω ορφανά. Σημείωση! Όσο λιγότερα ξέρεις για έναν ηθοποιό, τόσο πιο εύκολα αυτός μπορεί να σε πείσει ότι είναι ο ρόλος που υποδύεται.

Ποια είναι τα νέα σου θεατρικά σχέδια;

Συν σκηνοθετώ με τον Γ. Τσουρή την παράσταση «Βαρόνος Φ» στο θέατρο Πτι Παλαί, που ήταν παλιά σινεμά, στο Παγκράτι, με μία dream team ηθοποιών και έχουμε πρεμιέρα στις 15 Δεκέμβρη. Θα παίζω, επίσης, με την ομάδα των «Παικτών» στην καινούργια παράσταση «Merde» του Suyako, σε σκηνοθεσία Γ. Κούτλη και Β. Μαγουλιώτη στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά από 24 Ιανουαρίου! Τα περιμένω με ανυπομονησία και τα δύο!

«VIΠ -ΚΑΛΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο

Ο Φώτης καταφθάνει στη μονάδα διεκδικώντας με ψεύτικη ταυτότητα τη θέση του παλιού συντηρητή. Η Ματίνα προκειμένου να τον προσλάβει, του αναθέτει μια αποστολή: Να φτιάξει το περιβόητο boiler, που άφησε ο προκάτοχος του διαλυμένο. Εκείνος, με τη βοήθεια του Αντώνη, καταφέρνει να το βάλει σε λειτουργία και σύντομα γνωρίζει τον κόσμο του γηροκομείου, βάζοντας στόχο την πλούσια Λουκία, που μπορεί να τον αποκαταστήσει.

Την ίδια στιγμή, οι φιλοξενούμενοι της μονάδας αποφασίζουν να καψονάρουν τον νεοσύλλεκτο Φώτη, προκειμένου να καταλάβουν τι καπνό φουμάρει. Όσο συμβαίνουν αυτά, ο Θεόφιλος κάνει μια προσπάθεια να γίνει πιο κοινωνικός, παίζοντας τάβλι με τον Σωτήρη, τον οποίο λίγο πριν ο Αντώνης τον έχει ξεχάσει στην τουαλέτα προκαλώντας την οργή της Τζωρτζίνας. Παράλληλα, ο Κοντορούσης κάνει μια κίνηση να διεκδικήσει ερωτικά την Τζωρτζίνα, με αφορμή μια απαιτητική εργασία για την οποία ζητάει τη βοήθειά του. Στη βραδιά «μελέτης», όμως, που ο Κοντορούσης φλερτάρει τη Τζωρτζίνα, γίνεται μάρτυρας ο Αντώνης.