Ο Ανδρέας Καραγιάννης για τον γάμο στην Παιανία: «Στήθη και μπούτια στις εκκλησίες δεν είναι ανεκτά»

«Να βλέπουμε εικόνες στα social media τη γυναίκα με το μίνι και τον παπά από πίσω με το ευαγγέλιο, δεν είναι αυτό εικόνα, αυτό είναι απρέπεια», είπε ο Ανδρέας Καραγιάννης.
1'

«Τα χρυσά και τα πλουμιστά είναι ένα παραμύθι που λέτε συνέχεια όλοι δυστυχώς. Έτσι είναι το τελετουργικό, δεν θα απολογηθούμε για τα άμφια των παπάδων», είπε ο Ανδρέας Καραγιάννης στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» το πρωί της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Καραγιάννης μίλησε στην εκπομπής του ΑΝΤ1 προκειμένου να σχολιάσει με το απίστευτο περιστατικό που συνέβη σε γάμο στην Παιανία, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ιερέας διέκοψε το μυστήριο λόγω της αμφίεσης της κουμπάρας.

Ο Ανδρέας Καραγιάννης, στο Πρωινό, ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με την Φωτεινή Πετρογιάννη και ξέσπασε: «Η κουμπάρα είναι πολύ ιερός θεσμός. Δεν μπορείς να βγάζεις το πόδι, την πλάτη και το στήθος έξω, μπροστά στον ιερέα, ενώ διαβάζει το μυστήριο της ακολουθίας του γάμου.

Σταματάς το μυστήριο, της κάνεις ευπρεπώς παρατήρηση… Ενώ στην αρχή η αμφίεσή της ήταν ευπρεπής, καθώς υπήρχε εσάρπα που κάλυπτε επίμαχα σημεία. Εν συνεχεία αφαιρέθηκε η εσάρπα με αποτέλεσμα να σκανδαλιστεί ο κόσμος και τι ιερατείο».

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Καραγιάννης πρόσθεσε: «Τα χρυσά και τα πλουμιστά είναι ένα παραμύθι που λέτε συνέχεια όλοι δυστυχώς. Έτσι είναι το τελετουργικό, δεν θα απολογηθούμε για τα άμφια των παπάδων. Τα χρυσά είναι έτσι από βυζαντινούς χρόνους. Τα στήθη και τα μπούτια στις εκκλησίες δεν θα γίνονται ανεκτά. Να βλέπουμε εικόνες στα social media τη γυναίκα με το μίνι και τον παπά από πίσω με το ευαγγέλιο, δεν είναι αυτό εικόνα, αυτό είναι απρέπεια».