«Παιχνίδια εκδίκησης» και τρεις ακόμα σειρές που περιμένουμε να δούμε – Πότε κάνουν πρεμιέρα

Το επόμενο διάστημα ενδιαφέρουσες παραγωγές μυθοπλασίας έρχονται στην TV
Unsplash
5'

Τα κανάλια δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους κουβέντα, καθώς το επόμενο διάστημα θα ρίξουν στην αρένα νέες σειρές. Κάποιες, μάλιστα, από αυτές θεωρούνται δυνατά χαρτιά με πολλά υποσχόμενη υπόθεση και εξαιρετικό καστ.

Ο ΑΝΤ1, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει την προβολή του σίριαλ «Παιχνίδια εκδίκησης» από τον ANT1+. Η προβολή στην ελεύθερη τηλεόραση θα ακολουθήσει, όπως έχει συμβεί και με άλλες σειρές όπως οι «Ψυχοκόρες». Πρόκειται για τη μεταφορά της παραγωγής του BBC «Dr Foster», με πρωταγωνιστές τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου και τον Νίκο Κουρή. Το σενάριο υπογράφει ο Γιάννης Σκαραγκάς και τη σκηνοθεσία ο Αλέκος Κυράνης, που θα απογειώσουν την υπόθεση με τη γραφή και τη ματιά τους.

Είναι ένα ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ για μια γυναίκα που, ενώ ζει μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή με τον σύζυγό της, ανακαλύπτει ότι ο άνδρας της την απατά με μια πολύ νεότερή της. Σύμφωνα με το story της ξένης σειράς, η γιατρός Φόστερ είναι μια ικανή και αξιοσέβαστη επαγγελματίας, άνθρωπος που την εμπιστεύονται όλοι και ταυτόχρονα είναι και μια αφοσιωμένη μητέρα και σύζυγος. Η ζωή της όλη ανατρέπεται, όταν υποψιάζεται ότι ο άνδρας της έχει εξωσυζυγική σχέση. Είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια. Πόσο μακριά θα φτάσει, άραγε, και πόσες άλλες προδοσίες θα βρει μπροστά της;

Δύο ημέρες μετά, στις 3 Νοεμβρίου, στις 22.50, στη συχνότητα του MEGA «ζωντανεύουν» οι «17 Κλωστές». Τα αληθινά γεγονότα, που οδήγησαν στη μαζική δολοφονία που συγκλόνισε τη χώρα στις αρχές του 1900, έρχονται ξανά στο φως μέσα από τα 6 επεισόδια της σειράς μυθοπλασίας, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια. Το σενάριο της παραγωγής, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Δημάκη, υπογράφουν η Μιρέλλα Παπαοικονόμου και η Κάτια Κισσονέργη και τη μουσική ο Μίνως Μάτσας.

Οι «17 Κλωστές» είναι μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, η οποία με τις συγκλονιστικές ερμηνείες των ηθοποιών που συμμετέχουν, αναμένεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό. Ο Αντώνης έχει την αποδοχή των συμπολιτών του και όλα όσα ήθελε στη ζωή του, ώσπου κατηγορείται ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε μία παντρεμένη πελάτισσά του. Μετακομίζει στον Πειραιά, όπου επιχειρεί να σταθεί στα πόδια του και να κάνει νέα αρχή, χωρίς επιτυχία, αφού και στη μεγαλούπολη έρχεται αντιμέτωπος με την απόρριψη και την αδικία. Με την πίκρα και την οργή να ξεχειλίζουν, αποφασίζει να γυρίσει στα Κύθηρα και να στραφεί εναντίον όσων γκρέμισαν τα όνειρά του για μία ήρεμη προσωπική και επαγγελματική ζωή. Πάνος Βλάχος, Μαρίνα Ψάλτη, Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Κώστας Φλωκατούλας, Κώστας Φιλίππογλου, Μάνος Βακούσης, Ταξιάρχης Χάνος, Φώτης Θωμαΐδης, Θάνος Τοκάκης, Ντένια Στασινοπούλου, είναι ελάχιστοι μόνο από τους ηθοποιούς που θα καθηλώσουν με τις ερμηνείες τους και θα συγκινήσουν.

Τη νέα συναρπαστική μίνι σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας», σε σκηνοθεσία και σενάριο Όλγας Μαλέα, με πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών, θα παρακολουθήσουμε το προσεχές διάστημα. Η κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων καταγράφει με διεισδυτική ματιά τη μεταμόρφωση της νεαρής Μαρίας Κάλλας από ασχημόπαπο στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών, την περίοδο της Κατοχής, στην Αθήνα.

Παρακολουθούμε τη Μαρία μέσα από τη σχέση της με τα βασικά πρόσωπα της νεανικής ζωής της: τη μητέρα της, την Ισπανίδα δασκάλα της, τον βαρύτονο εραστή της, την πιανίστρια αδελφή της, τον Γερμανό μαέστρο. Όμως, καθένας από αυτούς, εντυπωσιασμένος από το ταλέντο της, έχει άλλα σχέδια για τη Μαρία. Μ’ ένα ταξίδι ανάμεσα στην αγάπη και την αιωνιότητα, η Μαρία ψάχνει κάποιον που θα την αγαπήσει γι’ αυτό που είναι, χωρίς όρους ή απαιτήσεις. Η έλλειψη αγάπης αποτελεί την κινητήρια δύναμη, ώστε να αναπτύξει το ταλέντο της και να καλλιεργήσει τη μοναδική φωνή της, που αποτελεί σημείο αναφοράς και ορόσημο για την όπερα παγκοσμίως. Η σειρά βασίζεται στη συλλογή πληροφοριών από το βιβλίο «Η άγνωστη Κάλλας» του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε την Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου (πρωτοεμφανιζόμενη λυρική σοπράνο και φοιτήτρια υποκριτικής, στον ρόλο της Μαρίας), την Ελένη Ράντου (Λίτσα, μητέρα της Μαρίας), τη Ρένια Λουιζίδου (Ελβίρα, Ισπανίδα δασκάλα), την Demy (Τζάκι, αδελφή της Μαρίας), τον Αργύρη Πανταζάρα (Μαγκλιβέρας, βαρύτονος, εραστής της Μαρίας) και τον Μάξιμο Μουμούρη (Μπόντμαν, Γερμανός αρχαιοκάπηλος).

Η σειρά του 2025

Στις αρχές του 2025, στον ALPHA, θα ξεκινήσει η προβολή της παραγωγής «Πόρτο Λεόνε: Στον δρόμο με τα κόκκινα φανάρια» με τον Βασίλη Μπισμπίκη και τις Κλέλια Ρένεση, Μαρίνα Ασλάνογλου, να αναλαμβάνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ιστορία μάς μεταφέρει στην Τρούμπα στη δεκαετία του 60, ενώ τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει ο Γιώργος Κορδέλλας και ο Βασίλης Τσελεμέγκος και το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Κρητικός. Τα ονόματα, που βάζουν την υπογραφή τους, προμηνύουν μία μεγάλη επιτυχία από την οποία ανυπομονούμε να δούμε τις πρώτες εικόνες.

Σχετικές ειδήσεις