Simpsons: Αποκαλύπτεται το μυστικό μετά από 35 χρόνια

Εκτός από την ασυνήθιστη ικανότητα της σειράς Simpsons να «προβλέπει» φαινομενικά το μέλλον, υπάρχουν μερικά σημεία που εξακολουθούν να προκαλούν εύλογες απορίες
2'

Οι Simpsons έχουν επιτέλους μια απάντηση στο σημαντικό μυστήριο του Ομήρου που απασχολεί τους θαυμαστές από το πρώτο επεισόδιο πριν από 35 χρόνια.

Εκτός από την ασυνήθιστη ικανότητα της σειράς «προβλέπει» φαινομενικά το μέλλον , υπάρχουν μερικά σημεία που εξακολουθούν να προκαλούν εύλογες απορίες.

Ένα από αυτά, πώς ο πατέρας Χόμερ Σίμπσον -παρόλο που είναι ο χειρότερος υπάλληλος στον κόσμο- κατάφερε να κρατήσει τη δουλειά του στο πυρηνικό εργοστάσιο για τόσο καιρό.

Ωστόσο, πριν από την κυκλοφορία του τέταρτου επεισοδίου της σεζόν 36, με το όνομα "Shoddy Heat", το μυστικό φαίνεται να αποκαλύπτεται, γιατί ο κύριος Μπερνς δεν είχε απολύσει ποτέ τον χειρότερο υπάλληλο του.

Και αυτό το μυστήριο περιλαμβάνει τον μπαμπά του Χόμερ, τον «παππού» Abe Simpson.

Το 1982, ο παππούς εργάστηκε ως ιδιωτικός ντετέκτιβ μαζί με τον συνεργάτη του Μπίλι Ο' Ντόνελ, όταν τους ζήτησε η Άγκνες Σκίνερ, η μαμά του κυρίου Σκίνερ, να ερευνήσουν τον φίλο της, τον Μπερνς.

Η Άγκνες ήθελε να μάθει αν την απατούσε, αλλά κατά τη διάρκεια της έρευνας του Ο' Ντόνελ, εξαφανίστηκε.

Ο παππούς πηγαίνει στο αρχοντικό του κυρίου Μπερνς ζητώντας απαντήσεις, στις οποίες ο κύριος Μπερνς απαντά ότι ο Ο' Ντόνελ «πήγε στον παράδεισο» - μια φράση που ακούγεται κατευθείαν από τον Νονό.

Για να αποτρέψει τον παππού από το να τσιρίζει, ο κύριος Μπερνς κάνει μια συμφωνία μαζί του, σύμφωνα με την οποία θα προσλάμβανε τον Όμηρο στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και δεν θα τον απέλυε όσο άσχημα κι αν τα πήγαινε - ακόμα και ένα συγκεκριμένο σύνολο «742 φορές».

Ο Όμηρος τότε συνειδητοποίησε όλα όσα έκανε ο πατέρας του για εκείνον και τον ευχαρίστησε καθώς θυμήθηκε όλες τις φορές που έπρεπε να είχε απολυθεί.

Ωστόσο, υπήρξαν περιπτώσεις όπου ο Όμηρος είχε απολυθεί στο παρελθόν, όπως στο «Homer's Odyssey», «Burns Verkaufen der Kraftwerk» και «Diatribe of a Mad Housewife», ή όταν έφυγε πρόθυμα, όπως στο «Maggie Makes Three» όπου παρατάει για να ακολουθήσει τη δουλειά των ονείρων του στο μπόουλινγκ.

Ωστόσο, πάντα τον φέρνουν πίσω.