Η ελληνική πραγματικότητα σε κινούμενα σχέδια

Το South Park συναντά τον Καραγκιόζη και τον αρχαιοελληνικό μύθο στην πρώτη ελληνική σειρά animation για ενήλικες στο MEGA.
1'

Το South Park συναντά τον Καραγκιόζη και τον αρχαιοελληνικό μύθο στην πρώτη ελληνική σειρά animation για ενήλικες στο MEGA.

Το «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» αποτελεί ένα εγχείρημα των Γιώργο Φειδά και Γιάννη Τσιτσώνη οι οποίοι αποφάσισαν να αποτυπώσουν και να σατυρίσουν τη συγχρονη ελληνική πραγματικότητα δημιουργώντας την πρώτη ελληνική σειρά κινουμένων σχεδιών. Η ιστορία του αναφέρεται στο μύθο Μένιππου - Χάροντα.

Ο αρχαίος φιλόσοφος μην έχοντας να πληρώσει τον οβολό στο Χάροντα απάντησε το αξιομνημόνευτο «Ουκ ­αν λάβοις παρά του μη έχοντος» και 2300 χρόνια μετά εξακολουθεί να οφείλει το χρεός του. Έτσι αναγκάζεται να βρει μία νόμιμη δουλειά στην σύγχρονη Ελλάδα για να ξεπληρώσει την οφειλή του προκειμένου να αποσυρθούν Ερμής και Χάροντας στο Μαϊάμι. Καυστικό, έξυπνο και επίκαιρο χιούμορ από ένα από τα πιο πρωτότυπα projects που έχουμε δει τελευταία στην ελληνική τηλεόραση.

Στη σειρά επίσης συμμετέχουν αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί –Πάνος Μουζουράκης, Λευτέρης Ελευθερίου, Σάννυ Χατζηαργύρη, Γιάννης Μπέζος, Υρώ Μανέ, Ρένος Χαραλαμπίδης μεταξύ άλλων- ενώ οι θαυμαστες της σειράς περιμένουν με ανυπομονησία το νέο έβδομο επεισόδιο, η ημερομηνία προβολής του οποίου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Πηγή: Queen.gr