SD: «Ηχηρή ήττα» της γερμανικής κυβέρνησης

Στον απόηχο του Eurogroup η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» παρατηρεί πως ό,τι απέρριπτε μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες η καγκελάριος Μέρκελ και άλλοι Γερμανοί πολιτικοί, τελικά θα γίνουν πράξη.
1'

«Πρόκειται για ηχηρή ήττα της γερμανικής κυβέρνησης, μια παραδοχή αποτυχίας;» αναρωτιέται η εφημερίδα αναφορικά με την απόφαση του Eurogroup που περιλαμβάνει επιμήκυνση, ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας και η πιθανότητα για νέο κούρεμα του χρέους.

«Μήπως τελικά έχουν δίκιο εκείνοι που αντιμετωπίζουν την στροφή του Βερολίνου ως απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι τελικά βαρέλι χωρίς πάτο; Όχι και πάλι όχι!», τονίζει.

«Είναι σωστό να βοηθηθεί η Ελλάδα στο δύσκολο δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον. Και είναι επίσης σωστό να υιοθετηθεί πλέον αυτός ο στόχος από το Βερολίνο. Η γερμανική κυβέρνηση δείχνει να συνειδητοποιεί ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έθετε αυτόματα το ερώτημα "ποια χώρα θα είναι η επόμενη"; Το ενδεχόμενο μετάδοσης της κρίσης απειλεί ολόκληρο το ευρώ. Οι επιπτώσεις είναι απρόβλεπτες. Ας μη ξεχνάμε ότι η νομισματική ένωση παραμένει ιδίως για τη Γερμανία -παρά τα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα- η εγγύηση για ευημερία και ανάπτυξη».