«Αντιδημοκρατική» η παρέμβαση Στουρνάρα για το χαράτσι της ΔΕΗ

Τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει απέναντί του ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, όσον αφορά στην πρωτάκουστη απόφασή του να προτρέψει τη ΔΕΗ να αγνοήσει δικαστική απόφαση και να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι των ακινήτων.

«Αντιδημοκρατική» η παρέμβαση Στουρνάρα για το χαράτσι της ΔΕΗ
1'

Περίπου δέκα χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος στο τελευταίο δημοψήφισμα του newsbomb.gr και απάντησαν στο ερώτημα: «O υπουργός Οικονομικών παρά τη δικαστική απόφαση έδωσε εντολή στη ΔΕΗ να εισπράττει το 'χαράτσι'. Πώς κρίνετε αυτή την απόφαση;».

Το συμπέρασμα που προκύπτει δεν χωράει αμφισβήτηση: οι πολίτες κατακρίνουν την κίνηση του κ. Στουρνάρα, καθώς θεωρούν ότι ο υπουργός παρενέβη με αντιδημοκρατικό τρόπο στο έργο της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, το 91,49% των συμμετεχόντων απάντησε ότι «πρόκειται για αντιδημοκρατική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης».

Θετικά την κίνηση Στουρνάρα κρίνει μόλις μια περιορισμένη μειοψηφία, της τάξεως του 7,82%, που πιστεύει πως η απόφαση είναι «λογική, καθώς τυχόν υστέρηση στα έσοδα θα έχει ως συνέπεια τη λήψη νέων μέτρων».

Τέλος, δεν παίρνουν θέση για το θέμα ελάχιστοι πολίτες σε ποσοστό 0,69%.

Διαβάστε επίσης:

Μετωπική σύγκρουση της δικαιοσύνης με την κυβέρνηση

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή