Κύπρος, χαράτσι και απολύσεις στο δημόσιο στα πρωτοσέλιδα
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο Θεοχάρης ξαναχτυπά".
Η εφημερίδα γράφει "«δήμευση» και του εφάπαξ των συνταξιούχων που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών δια του γενικού γραμματέα του Χάρη Θεοχάρη. Εντός των ημερών θα στείλει επιστολές στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, με τις οποίες θα τους ζητά να παρακρατούν το ποσό των οφειλών από το εφάπαξ των συνταξιούχων του Δημοσίου, των τραπεζών κ.λπ.".
ΕΘΝΟΣ: "Τα σενάρια για χαράτσι - διαθεσιμότητα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην εξασφάλιση 3 δισ. ευρώ, διατηρώντας ακέραιο το χαράτσι της ΔΕΗ, επιμένει η τρόικα που οι επιτελείς της φτάνουν στην Αθήνα. Ζητά τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν μέχρι τον Ιούνιο".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Άγιος Ανδρέας (ο δια τον Χριστό σαλός): Ρυπαρά έθνη... συντέλεια του κόσμου και Μέγας Αλέξανδρος!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε μια προφητεία του, ο Άγιος Ανδρέας έλεγε κάποτε: «Κατά το έτος εκείνο θ΄ανοίξη ο Κύριος τις πύλες των Ινδιών που έκλεισε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος. θα βγουν τότε απ΄εκεί οι εβδομήκοντα δύο βασιλείς με τον λαό τους, τα λεγόμενα βδελυρά έθνη, που είναι πιο σιχαμερά από κάθε αηδία και δυσωδία. Αυτά θα διασκορπισθούν σ΄όλο τον κόσμο....»".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύνταξη από τα 55 για 350.000 ασφαλισμένους ΙΚΑ".
Η εφημερίδα γράφει "6 κατηγορίες μισθωτών στην «έξοδο» έως και 12 χρόνια νωρίτερα. Τι ισχύει για 35ετια και ποιοι μπορούν να βγουν στα 58. Οι κρυφές ευκαιρίες για γυναίκες με ή χωρίς ανήλικο παιδί".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Έβγαλαν 700 εκ. ευρώ λίγο πριν από το κούρεμα".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πολιτικές συγκρούσεις στην Κύπρο προκαλεί νέα λίστα, με 131 εταιρείες, οι οποίες μετέφεραν τεράστια ποσά σε τράπεζες της Κύπρου που δεν επηρεάζονται από το κούρεμα και σε τράπεζες του εξωτερικού. Ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι η αποκάλυψη για μεταφορά κεφαλαίων από συγγενείς του έχει στόχο να πλήξει τον ίδιο και θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Μεταξύ των εταιρειών που άδειασαν τους λογαριασμούς τους είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Αρχή Ηλεκτρισμού της Κύπρου".
ΕΣΤΙΑ: "Ιφιγένεια του λαϊκισμού".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο μετά την απόφαση του Eurogroup της 16ης Μαρτίου αποκαλύπτουν πώς ο λαϊσκισμός μπορεί να θυσιάση και να καταστρέψη μία ολόκληρη οικονομία μέσα σε λίγα 24ωρα. Τίποτε από τα τραγικά που επηκολούθησαν θα είχε συμβή, αν η Κυπρική Εθνοσυνέλευσις είχε το σθένος να επικυρώση την αρχική απόφαση του Eurogroup υπερψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Επτά επί τρόικα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "προθεσμία ακόμα 48 ώρες έχει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα 7 καυτά μέτωπα πριν από την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, από όπου είχε αναχωρήσει εμφανώς ενοχλημένη για τις εκκρεμότητες που δεν είχαν κλείσει...".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Η Εθνική Τράπεζα στη μέγγενη της τρόικας".
Η εφημερίδα γράφει "σε... θρίλερ θα εξελιχθεί η ανακεφαλαιοποίηση των μεγάλων τραπεζών, καθώς οι αρνητικές εξελίξεις στην Κύπρο έχουν επηρεάσει το κλίμα και στην Ελλάδα. Οι επενδυτές είναι φοβισμένοι, ενώ και οι απλοί καταθέτες φοβούνται μην έρθει και στην Ελλάδα το «μπλακ άουτ» στο τραπεζικό σύστημα. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η κυβέρνηση, η Τρόικα και οι τραπεζίτες, καλούνται να «σώσουν» την τελευταία στιγμή τον ιδιωτικό χαρακτήρα των τραπεζών!".
ΤΑ ΝΕΑ: "Αγκάθια με την τρόικα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκληρό πόκερ με πρωταγωνιστές την τρόικα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας παίζεται τα τελευταία 24ωρα με διακύβευμα τη συγχώνευση της εθνικής με τη Eurobank. Η τρόικα εκφράζει πλέον αντιρρήσεις ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει και αναμένεται να θέσει το θέμα στις διαπραγματεύσεις για τη δόση! Πονοκέφαλο για τους πολιτικούς αρχηγούς αποτελεί η απαίτηση της τρόικας για συνέχιση είσπραξης του φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και το 2013".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Δύσκολο παζλ με παραφωνίες".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το κουρεμένο εξωτερικό χρέος έφτασε στα 437 δισ.".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "έκρηξη του συνολικού εξωτερικού χρέους της χώρας, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στης οικονομίας, και σημαντική αύξηση των δανείων και της εξάρτησης από το μηχανισμό στήριξης, καταγράφηκαν το 2012, παρά τα δύο haircut που έγιναν στο ελληνικό δημόσιο χρέος, με το PSI και την επαναγορά".