Εφημερίδα έγραψε την είδηση προτού καν αυτή... γίνει
Για την ακρίβεια η εφημερίδα, η οποία συνήθως κυκλοφορεί στις 6.30 το πρωί, είχε ήδη αποκλειστικό πρωτοσέλιδο τη σύλληψη του δημοτικού συμβούλου Νταν Χάλοραν, αλλά και του γερουσιαστή της πολιτείας Μάλκομ Σμιθ για υπόθεση δωροδοκίας στις δημοτικές εκλογές του 2013, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 6.00 το πρωί εκείνης της ημέρας, δηλαδή μισή ώρα προτού η New York Post βρεθεί στα περίπτερα, κάτι που θεωρείται πρακτικά αδύνατο να συμβεί εκείνη τη στιγμή.
Μάλιστα δημοσιογράφοι της εφημερίδας βρίσκονταν ήδη από τα χαράματα έξω από το σπίτι του δημοτικού συμβούλου και περίμεναν «ευλαβικά» τη σύλληψή του την οποία και ανέβασαν στις 5.59 το πρωί στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.
Μισή ώρα αργότερα η έντυπη έκδοση περιέγραφε την επιχείρηση της αστυνομίας «με τους αστυνομικούς να καταφτάνουν με τέσσερα συμβατικά αυτοκίνητα και να διασκορπίζονται για να καλύψουν την μπροστινή και πισινή είσοδο του σπιτιού, πριν ορμήσουν στην οικία του δημοτικού συμβούλου»
Κατά τη σύλληψη του Χάλοραν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για τη σύλληψή του με τον ίδιο να δηλώνει «δεν έχω ιδέα, είμαι σίγουρος ότι η αλήθεια θα λάμψει μόλις έχω τη δυνατότητα να μάθω τι στο καλό συμβαίνει».
Η ανταγωνιστική New York Times έχασε το «λαβράκι», καθώς δημοσίευσε την είδηση μόνο στην ηλεκτρονική της έκδοση, ωστόσο, παραμένει θολό το αν γνώριζε και εκείνη για τις συλλήψεις προτού συμβούν.
Λίγο αργότερα συνελήφθη και ο γερουσιαστής Μάλκομ Σμιθ, ο οποίος κατηγορείται, μαζί με τον Χάλοραν, για συμμετοχή στην υπόθεση δωροδοκίας, σκάνδαλο το οποίο αναμένεται να απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη τις επόμενες εβδομάδες.
Από την άλλη πλευρά, το FBI δεν θέλησε να σχολιάσει το πώς προέκυψε αυτή η «διαρροή», ενώ η εκπρόσωπος τύπου της Εισαγγελίας ανέφερε ότι «απεχθανόμαστε τις διαρροές και δεν έχουμε ιδέα πώς διέρρευσε το θέμα στις εφημερίδες».
Παρά το πέπλο μυστηρίου που υπάρχει γύρω από την υπόθεση, οι κακές γλώσσες, φωτογραφίζουν την εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Πρετ Μπαράρα, η οποία έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για αποκαλύψεις στον Τύπο, ενώ το κείμενο της New York Post έχει, ομολογουμένως, εντυπωσιακά ακριβείς πληροφορίες.
Η ιστορία με τις... πρόωρες αποκαλύψεις φαίνεται πως κατάγεται από τη δεκαετία του 1980, την εποχή που εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ήταν ο μετέπειτα δήμαρχός της, την εποχή της 11ης Σεπτεμβρίου, Ρούντολφ Τζουλιάνι.
Το γραφείο του έμεινε γνωστό για τις διασυνδέσεις του με τον Τύπο και τη συχνή διοργάνωση εντυπωσιακών, κινηματογραφικών συλλήψεων που μεταδίδονταν ζωντανά και αποκλειστικές φωτογραφίες να κοσμούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.