Η Αυστρία «ταξιδεύει» στην Ελλάδα
Η «Ντι Πρέσε» με ολοσέλιδο αφιέρωμα «ταξιδεύει» μέχρι τη Χίο, «το νησί των 53.000 κατοίκων που προσφέρει πάρα πολλά σε ανενόχλητη ηρεμία σε ήσυχα ορεινά χωριά και μικρούς κόλπους» όπως συγκεκριμένα αναφέρει στο δημοσίευμα.
Στο αφιέρωμα της «Ντι Πρέσε» για τη Χίο που έχει τίτλο «Γοητεία-ρετρό χάρη στην οικονομική κρίση» αφού τονίζεται πως το νησί προσφέρει όλα όσα σχετίζονται με τον τουρισμό, από τη γνωριμία με τον τόπο και τους ανθρώπους του, τα πρωτότυπα, την ιστορία και τις νέες ιδέες, γίνονται αναλυτικές αναφορές στις ομορφιές του νησιού, στις ιδιαιτερότητές του με τον άγονο βορρά και τον πλούσιο νότο, αλλά και στην παραδοσιακή, πλούσια κουζίνα του.
Η ίδια αυστριακή εφημερίδα φιλοξενεί και ένα δεύτερο δημοσίευμα το οποίο ασχολείται με την αποκαλούμενη «Θερινή Ακαδημία Ζακύνθου» ένα πρόγραμμα μαθημάτων κάθε είδους για τους Αυστριακούς επισκέπτες του νησιού.
Στην Καβάλα, τη Θάσο αλλά και τη Δράμα, είναι αφιερωμένο δημοσίευμα στη μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο πράσινος βορράς της Ελλάδας».
Στην «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» παρουσιάζονται η παλιά πόλη της Καβάλας - με τα παραδοσιακά σοκάκια και σπίτια που ανάγονται στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας - το Βυζαντινό Κάστρο, το επιβλητικό υδραγωγείο του 15ου αιώνα, η κατοικία όπου γεννήθηκε ο πασάς της Αιγύπτου, Μεχμέτ Αλί, τα εργοστάσια καπνού, ενώ γίνεται αναφορά στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, από όπου ξεκίνησε την εκστρατεία του ο Μέγας Αλέξανδρος, και στο βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, της πρώτης χριστιανής.
Όσον αφορά τη Θάσο, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, το γραφικό λιμάνι, το αρχαιολογικό μουσείο, οι ανθισμένοι κήποι των σπιτιών, καθώς, επίσης, το ορεινό χωριό Παναγιά με τα εντυπωσιακά πέτρινα σπίτια και τα σοκάκια του. Επίσης, στο αφιέρωμα τονίζεται ότι την εικόνα του νησιού ως μοναδικού τουριστικού προορισμού, συνθέτουν οι όμορφες παραλίες του με τα κρυστάλλινα νερά τους αλλά και η παραδοσιακή κουζίνα.
Στο αφιέρωμα σημειώνεται ότι η Δράμα αποτελεί αφετηρία πολλών διαδρομών, ανάμεσα στις οποίες και εκείνη γύρω από το προστατευόμενο δάσος του Φρακτού.