Το σχέδιο για τη νέα ΕΡΤ και το προσωπικό

Το όνομα ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. αποφάσισαν να δώσουν στην «καινούργια» ΕΡΤ οι «νονοί» της, οι υπουργοί Οικονομικών Πολιτισμού &Τουρισμού, καθώς και ο υπουργός που είναι εκάστοτε αρμόδιος για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης, εν προκειμένω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, οι οποίοι θα απαρτίζουν και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΝΕΡΙΤ.
1'

Η νέα ΕΡΤ, ή αλλιώς η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση Α.Ε., το όνομα της οποίας θα κατοχυρωθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου των 17 άρθρων που έφερε προς διαβούλευση η κυβέρνηση, θα ελέγχεται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με σχετική έκθεση να δημοσιεύεται σε ετήσια βάση.

Όσο για το διακριτικό τίτλο της εταιρείας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, θα καθοριστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ύστερα από εισήγηση του Εποπτικού Συμβουλίου, το οποίο μάλιστα για το σκοπό αυτό θα διεξάγει έρευνα αγοράς και μελέτες.

Το στρατηγικό σχέδιο της ΝΕΡΙΤ θα είναι δεκαετές και θα καθορίζεται με εισήγηση του Δ.Σ. το οποίο θα περιλαμβάνει τους γενικούς αναπτυξιακούς στόχους της εταιρίας, τα αναγκαία μέσα για την επίτευξής ους, το συνολικό κόστος λειτουργίας και τον τρόπο χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της.

Επιπλέον παραμένει το ανταποδοτικό τέλος το οποίο και θα αποτελεί πηγή εισόδων της νέας ΕΡΤ, παράλληλα με τις διαφημίσεις και το ύψος του θα αποφασιστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Οικονομικών και του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού για θέματα Τύπου και ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Διεκόπη το δορυφορικό σήμα

Σαμαράς για ΕΡΤ: Δεν θα καθορίσουν οι βολεμένοι τις μεταρρυθμίσεις

ΕΡΤ: Ανακοίνωσαν την «ΝΕΡΙΤ» και δεν κατοχύρωσαν το Domain