Τουρκικός τύπος: Σχέδιο Β για την Κύπρο από την Άγκυρα

Η Τουρκία έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο Β για την Κύπρο στην περίπτωση που δεν υπάρχει λύση στο πλαίσιο των παραμέτρων των ΗΕ, σύμφωνα με την Χαλκίν Σεσί που επικαλείται την τουρκική εφημερίδα Χαμπέρ Τουρκ.

Τουρκικός τύπος: Σχέδιο Β για την Κύπρο από την Άγκυρα
1'

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο έχει βάση εκτός παραμέτρων του ΟΗΕ και με την νοοτροπία ότι η μη λύση «γεννά» λύση, επικεντρώνεται στη φόρμουλα των δύο κρατών.

Επικαλούμενη διπλωματικές πηγές στην Άγκυρα, η εφημερίδα γράφει ότι σε περίπτωση μη λύσης, θα υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ δύο ή ενός κράτους και «στη νέα πολιτική της Άγκυρας θα προωθηθεί η προσέγγιση ότι από τη μη λύση βγαίνει η λύση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άγκυρα θεωρεί ότι οι παράμετροι έχει αλλάξει με το φυσικό αέριο και το έργο μεταφοράς του «νερού ειρήνης» από την Τουρκίας στα κατεχόμενα. Υποστηρίζεται δε ότι οι Ε/κ δεν θα μπορούν να εξάγουν το φυσικό αέριο μόνοι τους και αν θέλουν να το βγάλουν και να το χρησιμοποιήσουν θα πρέπει να δημιουργήσουν έναν νέο συνεταιρισμό με το ψευδοκράτος ή θα συζητήσουν τα δύο κράτη. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική λύση για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στον κόσμο είναι μέσω αυτής.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή