Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου

Οι συνεχιζόμενες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συντεχνιών, η στήριξη του Οζκάν Γιορκαντζίογλου στην τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου για την συμφωνία με την ΚΟΠ και οι εκδηλώσεις για την ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων.
Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου
3'

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Φωτιά εξέγερσης» αναφέρει ότι και χθες το Κόμμα Νέα Κύπρος, η συντεχνία καθηγητών ΚΤΟΣ, το κομμουνιστικό εργατικό κίνημα και το πολιτιστικό κέντρο Μπαράκα πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από την παράνομη «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, κυρίως λόγω της αύξησης στα τέλη του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και της επίθεσης που έκανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ένας από τους αντιπροέδρους του ΑΚΠ, ενάντια στις τ/κ συντεχνίες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο «πρωθυπουργός» Οζκάν Γιορκαντζίογλου, σε συνάντηση του με τον πρόεδρο της τ/κ συντεχνίας ποδοσφαίρου Χασάν Σέρτογλου δήλωσε ότι στηρίζει την διαδικασία της Ζυρίχης για συμφωνία με την ΚΟΠ και ότι εμπιστεύεται απόλυτα την τ/κ ομοσπονδία. Αλλού αναφέρει ότι στη «νότια» Κύπρο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Ο Αναστασιάδης είπε την τελευταία του λέξη» γράφει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για κοινό ανακοινωθέν δεν θα ξανασυναντηθεί με τον Ντερβίς Έρογλου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Οζκάν Γιορκαντζίογλου, κατακρίνοντας τις συντεχνίες για την στάση τους σχετικά με την αύξηση στα τέλη του ηλεκτρικού, τους καλεί αντί μόνο να διαμαρτύρονται, να προτείνουν κάποια άλλη λύση για το πρόβλημα αυτό. Αλλού αναφέρει ότι χθες με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με εδικές ανάγκες, πραγματοποιήθηκε πορεία στη κατεχόμενη Λευκωσία με στόχο να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Ζημιωμένα τα ξενοδοχεία» αναφέρει ότι όπως κάθε χρόνο το «υπουργείο οικονομικών» ανακοίνωσε τους καταλόγους των οργανισμών που είχαν κέρδη ή ζημιές και γράφει ότι το 2012, εκτός του ότι οι οργανισμοί που είχαν ζημιές ήταν περισσότεροι από αυτούς που είχαν κέρδη, οι περισσότεροι από αυτούς που είχαν ζημιές ήταν ξενοδοχεία. Αλλού αναφέρει ότι ο διευθυντής εμπορικής εταιρίας η οποία κέρδισε το βραβείο του εξαγωγέα της χρονιάς, Μουσταφά Έρσοζλου δήλωσε ότι το "εμπάργκο" δεν είναι δικαιολογία για την μη διεξαγωγή εμπορίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χθες με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με εδικές ανάγκες, η τ/κ Ομοσπονδία ατόμων με ειδικές ανάγκες πραγματοποίησε πορείες με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως» αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς είπε πως το στάτους κβο στη Κύπρο δεν μπορεί να διατηρηθεί και ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό πρέπει να ξεκινήσουν το γρηγορότερο. Αλλού γράφει ότι το «προεδρικό», σε ανακοίνωση του διευκρινίζει ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις και ότι δεν έχουν ως αίτημα την δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Γιορκαντζίογλου σε συνάντηση του που είχε χθες με τον πρόεδρο της τ/κ συντεχνίας ποδοσφαίρου Χασάν Σέρτογλου δήλωσε ότι είναι σίγουρος ότι η ομοσπονδία κινείται με γνώμονα την αγάπη για την πατρίδα.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Έκλεισαν 286 εταιρείες» γράφει ότι σύμφωνα με τους καταλόγους των οργανισμών που είχαν κέρδη ή ζημιές για το 2012, 2093 οργανισμοί δήλωσαν ζημιά και έκλεισαν 286 εταιρείες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι έχουν γίνει οι 100 χιλιάδες ΤΛ (περίπου 40 χιλιάδες ευρώ) που δόθηκαν ως δωρεά στην ομοσπονδία αθλητών με ειδικές ανάγκες για την αγορά μίνι λεωφορείου. Αλλού γράφει ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες, δήλωσαν ξεκάθαρα ότι αυτό που χρειάζονται δεν είναι παρηγοριά αλλά έργα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή