Απίστευτο! Τιμωρήθηκαν οι δημοσιογράφοι αντί οι δράστες!

Η εισαγγελία αντί να ερευνήσει για τον αστυνομικό που έφερε στο κατώφλι του θανάτου την μαθήτρια λυκείου Ντιλάν Αλπ και τον νομάρχη Χουσεΐν Αβνί Μουτλού που την χαρακτήρισε «μέλος παράνομης οργάνωσης» , τιμώρησε τον τύπο που εστίασε στην αστυνομική βία.

Απίστευτο! Τιμωρήθηκαν οι δημοσιογράφοι αντί οι δράστες!
1'

Κάθε μια από τις εφημερίδες Γκιουντέμ, Μπιργκιούν, Μιλλιέτ, Τζουμχουριέτ και Αϊντινλίκ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 λιρών. Και ως αιτιολογία προβλήθηκε πως δημοσιεύοντας το όνομα της Ντιλάν Αλπ την «κατέστησαν θύμα»! Κατά την εκδίκαση δεν έγινε δεκτό το αίτημα των δημοσιογράφων να καταθέσει και η Ντιλάν Αλπ, ενώ δεν ενημερώθηκαν ούτε καν οι δικηγόροι της.

Σύμφωνα με τα Τουρκικά Νέα, η μαθήτρια λυκείου Ντιλάν Αλπ τραυματίστηκε βαριά στις 1/5/2013 από καπνογόνο που εκτόξευσε από κοντά αστυνομικός και μετά από αυτό, παρά τις μηνύσεις που έγιναν κατά του αστυνομικού που τέλεσε την επίθεση, του νομάρχη που ήταν επικεφαλής και του αστυνομικού διευθυντή, δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος.

Και ενώ η μήνυση κατά του νομάρχη Μουτλού έληξε με απόφαση να μην ασκηθεί δίωξη, οι εισαγγελείς δεν καθυστέρησαν στο θέμα της τιμωρίας των δημοσιογράφων που έθεσαν αυτά που υπέστη η Ντιλάν Αλπ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή