Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου

Κυπριακό, “τοπικές εκλογές” και η υπόθεση ανάρτησης της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας πέρυσι στην Αμμόχωστο από ζευγάρι Τ/κ, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων.

Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου
2'

Αναφορά γίνεται επίσης στους 366 που θα χάσουν τη δουλειά τους από το “δημόσιο”, το βιαστή ανήλικης και την παραδοχή του στο “δικαστήριο”, τη συνάντηση χθες των θρησκευτικών ηγετών εκ νέου κ.ά.

Η εφημερίδα “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Η σημαία απαγορεύεται”, αναφέρεται στη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και γράφει ότι στους Μεσογειακούς Ολυμπιακούς αγώνες της Μερσίνης ο Ταγίπ Ερντογάν στεκόταν και χαιρετούσε όταν περνούσε η κυπριακή αποστολή με τη σημαία, αλλά το ζεύγος Μπασντογρουλτματζί που έβγαλε τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο μαγαζί του στην Αμμόχωστο δικάζεται. Όπως γράφει, σήμερα το ζευγάρι θα παρουσιαστεί εκ νέου στο “δικαστήριο” Αμμοχώστου ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι ανάρμοστη συμπεριφορά και ενέργεια και προσβολή της δημόσιας τάξης.

Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του “υπουργού” οικονομικών, Ζερέν Μουνγκάν πως το ψευδοκράτος είναι “ο σκουπιδότοπος των εταιρειών” αφού κάποιοι ιδρύουν εταιρείες και όταν ζοριστούν τις κλείνουν ενώ με μεγάλη ευκολία η Α εταιρεία γίνεται Β και συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται χωρίς να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους έναντι του “κράτους”.).

Η εφημερίδα “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Το περιουσιακό στο τραπέζι”, γράφει ότι το Κυπριακό περνά στο επόμενο στάδιο αφού σήμερα ξεκινούν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τη συζήτηση του περιουσιακού, της δημόσιας διοίκησης και των ομοσπονδιακών αρμοδιοτήτων. Σε άλλο θέμα γράφει για “επιστράτευση καθαριότητας” που διοργανώνει στα κατεχόμενα στις 5 Ιουνίου η περιβαλλοντική πλατφόρμα και γι` αυτό το σκοπό θα εκδώσει σύντομα έναν “χάρτη σκουπιδιών”. Αλλού αναφέρει ότι ο πρόεδρος του συνδέσμου για μια ζωή χωρίς τροχαία, Χουσεϊν Σεβάι δήλωσε ότι από το 1974 μέχρι σήμερα 1800 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στα κατεχόμενα λόγω των τροχαίων δυστυχημάτων και πως πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τα σχέδια των ΗΕ και της ΕΕ για την μείωση των θανατηφόρων.

Διαβάστε επίσης

Κύπρος: «Γλωσσικό λάθος» η αναφορά του βοηθού γ.γ. του ΟΗΕ σε «δύο λαούς»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή