Παράνομές οι ομαδικές απολύσεις στο ΔΟΛ

Οι ομαδικές απολύσεις που έγιναν το Δεκέμβριο του 2010 στην εφημερίδα Βήμα ήταν παράνομες όπως απεφάνθη το Εφετείο της Αθήνας.

Παράνομές οι ομαδικές απολύσεις στο ΔΟΛ
1'

Παράλληλα έκρινε παράνομες όλες τις ομαδικές απολύσεις που είχαν γίνει το συγκεκριμένο διάστημα σε όλα τα Μέσα του ΔΟΛ για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων.

Το Εφετείο έκρινε ότι ο ΔΟΛ, με τις απολύσεις που έκανε τον Δεκέμβριο του 2010, υπερέβη το επιτρεπόμενο από τον νόμο (Ν. 1387/1983) περί ομαδικών απολύσεων όριο, χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες από την ελληνική νομοθεσία, διαδικασίες.

Σύμφωνα με την απόφαση του εφετείου, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη είχε την υποχρέωση, πριν προβεί σε ομαδικές απολύσεις, να τηρήσει την προβλεπόμενη από τον νόμο περί ομαδικών απολύσεων διαδικασία της ενημέρωσης και της διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, με σκοπό την αποφυγή όλων ή μέρους των απολύσεων, ή έστω την άμβλυνση των συνεπειών τους. Ο ΔΟΛ παραβίασε την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, παρέκαμψε την προβλεπόμενη διαδικασία και έκανε παράνομες ομαδικές απολύσεις.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτιά για το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή