WSJ: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δε θα ζητήσει «συγγνώμη» στην Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να έμαθε από τα λάθη του στο ιστορικό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αλλά δεν απολογείται για αυτά, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της Wall Street Journal με τίτλο «Το ΔΝΤ δεν θα ζητήσει συγγνώμη στην Ελλάδα».

WSJ: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δε θα ζητήσει «συγγνώμη» στην Ελλάδα
1'

Η «συγγνώμη» της Christine Lagarde για τις λανθασμένες προβλέψεις του Ταμείου σχετικά με τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της Βρετανίας, πυροδότησε εκκλήσεις για ανάλογη απολογία και για τα λάθη που έγιναν στην περίπτωση της Ελλάδας.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν το ΔΝΤ θα πρέπει να επανορθώσει για τους υπολογισμούς του στο ελληνικό πακέτο διάσωσης, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gerry Rice, δήλωσε πως το ΔΝΤ υπήρξε «πολύ ανοιχτό και ειλικρινές στις εκτιμήσεις του στο πρόγραμμα διάσωσης και έχει ενσωματώσει τα διδάγματα στο νέο πρόγραμμα».

Ωστόσο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν εκφράζει μεταμέλεια, σημειώνει η WSJ. «Δεν υπάρχει απολογία σε αυτά που είπα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Rice.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ έχει αναγνωρίσει τα λάθη του στο αρχικό πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προειδοποιούσαν πως το πρόγραμμα είναι καταδικασμένο να αποτύχει, πολλές εκτιμήσεις ήταν λανθασμένες και το ίδιο παραδέχτηκε ότι έσφαλε στις καθοδηγήσεις λιτότητας στην ευρωζώνη, σημειώνει το πρακτορείο.

Διαβάστε επίσης: Liberation: Η Ελλάδα πουλάει τα πάντα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή