Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου (19/2/2015)
H εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο "Αντέδρασε το GKK (αρχηγείο των λεγόμενων ασφαλείας), η απόφαση άλλαξε" συνεχίζει να αναφέρεται στο θέμα του λιποτάκτη Αλί Τζαγμάν και στις κατηγορίες της λεγόμενης αστυνομίας ότι το πιστοποιητικό ανικανότητας έχει εκδοθεί λόγω ρουσφετιού. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ένας εκ των γιατρών στο "ιατροσυμβούλιο" ο Χαλίτ Όζμπεκ είπε ότι ο κατοχικός στρατός έκανε έφεση εναντίον απόφασης και ζήτησε να αλλάξει η αρχική απόφαση. Αλλού γράφει ότι εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το λεγόμενο πρωθυπουργικό γραφείο οι υπάλληλοι υπηρεσιών εδάφους του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου, ζητώντας όπως υλοποιηθούν οι υποσχέσεις της "κυβέρνησης". Γράφει ακόμα ότι ενώ ο "νόμος" προέβλεπε την έναρξη της "προεκλογικής" εκστρατείας 60 ημέρες πριν τις παράνομες εκλογές, δηλαδή στις 18 Φεβρουαρίου, εντούτοις με απόφαση της η "υπηρεσία εκλογών" αποφάσισε όπως μετατεθεί η έναρξη για τις 22 Φεβρουαρίου.
Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο "Ταλαιπωρήθηκαν οι επιβάτες" γράφει ότι λόγω της χιονόπτωσης αλλά και των κακών καιρικών συνθηκών, που επικρατούσαν στην Κωνσταντινούπολη, πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να παραμείνουν στο αεροδρόμιο για ώρες. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη ενός ακόμα υπόπτου για την υπόθεση της ένοπλης ληστείας σε συνεργατικό πιστωτικό ίδρυμα στην κατεχόμενη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στάχτη έγινε οπλουργείο στην κατεχόμενη Κερύνεια, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να βλέπει την μοναδική πηγή εισοδήματος του να γίνεται στάχτη.
Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο "Η Τασγιαπί κερδίζει- η 'κυβέρνηση' χάνει" αναφέρεται στη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ της εταιρείας "Τασγιαπί", η οποία θα προέβαινε σε επενδύσεις στο παράνομο αεροδρόμιο, και στην "κυβέρνηση" η οποία λόγω της καθυστέρησης λήψης αποφάσεων για το θέμα έγινε η αιτία η εταιρεία να χάσει λεφτά. Αλλού αναφέρεται στην ταλαιπωρία των ταξιδιωτών στα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και του χιονιού. Γράφει ακόμα ότι οι γυναίκες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο πραγματοποίησαν χθες πορεία διαμαρτυρίας, καταδικάζοντας την άγρια δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας στην Τουρκία, αλλά και γενικότερα τη βία κατά των γυναικών.
Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο "Μειώνεται η σημασία του κυπριακού προβλήματος" αναφέρεται στα αποτελέσματα του Τακτικού Ευρωβαρόμετρου που διενεργήθηκε για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα οποία το κυπριακό πρόβλημα έχει πάψει να είναι η προτεραιότητα των Κυπρίων. Αλλού γράφει ότι συνεχίζονται στην Τουρκία και στα κατεχόμενα οι εκδηλώσεις καταδίκης της δολοφονίας της 20χρονης φοιτήτριας στη Μερσίνα και μετά την κατεχόμενη Κερύνεια και Λευκωσία σειρά είχε χθες η Αμμόχωστος, όπου μαυροφορεμένες γυναίκες συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας εναντίον της βίας κατά των γυναικών. Αναφέρεται ακόμα σε πυρκαγιά που προκλήθηκε σε κατάστημα στην κατεχόμενη Κερύνεια, το οποίο για 49 χρόνια συντηρούσε την οικογένεια του κυρίου Τσετίν, γνωστού Τ/κ οπλουργού.
Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο "Εμπόδιο της επιτροπής στην εργοδότηση" αναφέρεται στη διαμάχη μεταξύ της λεγόμενης επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας και του "πρωθυπουργικού γραφείου" για το θέμα της πρόσληψης 69 "δημοσίων" υπαλλήλων. Το λεγόμενο πρωθυπουργικό γραφείο εξουσιοδότησε την "επιτροπή" όπως προβεί στην πρόσληψη των υπαλλήλων κάτι όμως που δεν έχει γίνει από το 2014. Αναφέρεται ακόμα στον καβγά που ξέσπασε μεταξύ των Τούρκων βουλευτών κατά τη χθεσινή συνεδρία της ολομέλειας της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κατά τη διάρκεια του οποίου πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι γροθιές. Αρθρογράφος της εφημερίδας κατακρίνει τη στάση του "υποψηφίου" για επανεκλογή τις παράνομες εκλογές Ντερβίς Έρογλου, από τον οποίο ομάδα δημοσιογράφων της εφημερίδας ζήτησε συνέντευξη, χωρίς όμως να υπάρχει ανταπόκριση, ενώ οι άλλοι "υποψήφιοι" ανταποκρίθηκαν και "ανακρίθηκαν" από τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Πηγή: ΚΥΠΕ