Κρέτσος:«Εντονο ενδιαφέρον» για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας
Απαντώντας σε όσους προσδοκούν ότι το ΣτΕ μπορεί να μπλοκάρει τη διαδικασία αδειοδότησης (την πρώτη μετά από 26 χρόνια!) των τηλεοπτικών σταθμών, κάνοντας δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των νυν καναλαρχών, σημειώνει ότι «το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει παραδεχθεί ότι είχαμε αυθαίρετη κατάληψη ραδιοσυχνοτήτων, καθώς και παράνομη ίδρυση τηλεοπτικών σταθμών, που νέμονται τα οφέλη της παράνομης λειτουργίας τους, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη με την εκμετάλλευση δημόσιου αγαθού».
Εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας του νέου «χρηματιστηρίου διαφημιστικού χρόνου», το οποίο θα διασφαλίσει τόσο τη διαφάνεια, όσο και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, που μπορεί να προκύπτει από την αγορά τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου και διευκρινίζει ότι «το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν αφήνει περιθώρια θολής και υπόγειας διαπραγμάτευσης με βάση τον τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο».
Σχετικά με το μητρώο των online media σημειώνει: «Προσδοκούμε ότι η λειτουργία του θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την εισαγωγή κανόνων δεοντολογίας στο διαδίκτυο. Τα μέλη του θα απολαμβάνουν προνόμια, όπως η διεκδίκηση κρατικής διαφήμισης». Ερωτώμενος για το ενδεχόμενος παραχώρησης και πέμπτης τηλεοπτικής άδειας εξηγεί ότι «τη δεδομένη στιγμή στο τραπέζι υπάρχει μόνο ο διαγωνισμός για τις τέσσερις άδειες πανελλήνιας εμβέλειας, ελεύθερης μετάδοσης και υψηλής ευκρίνειας».
Τέλος, για το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής, διευκρινίζει ότι «το Συμβούλιο καλείται να διαχειριστεί την εικόνα της Ελλάδας, συντάσσοντας και εφαρμόζοντας ένα τριετές στρατηγικό σχέδιο επικοινωνίας –το οποίο θα δώσει οριστικό τέλος στις πολυέξοδες και κοντόφθαλμες καμπάνιες».