Guardian: Ιστορίες διακοπών στην Ελλάδα

Η εφημερίδα Guardian φιλοξενεί σε σημερινό άρθρο της καθημερινές ιστορίες που αφορούν τη χώρα μας...

Guardian: Ιστορίες διακοπών στην Ελλάδα
1'

Οικονομική καταστροφή, εξεγέρσεις, απεργίες...

Αυτή είναι η εικόνα της σημερινής Ελλάδας, που έκανε το όνειρο κάποιων για ένα ειδυλλιακό καλοκαίρι, εφιάλτη.

Η εφημερίδα Guardian φιλοξενεί σε σημερινό άρθρο της με τίτλο: "You tell us: is Greek tourism riding out the crisis?", καθημερινές ιστορίες που αφορούν τη χώρα μας.

Όπως υποστηρίζει, η κατάσταση δεν είναι αρκετά σοβαρή για να κάνει τους παραθεριστές να αναβάλουν τις διακοπές τους.

Μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία, η Ελλάδα έχει αύξηση της τουριστικής κίνησης αυτό το καλοκαίρι, κυρίως λόγω των γεγονότων στην Αίγυπτο, στο Μαρόκο και στην Τυνησία.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς GFK Ascent-MI, ο αριθμός τουριστών προς την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι έχει αυξηθεί κατά 5%.

Οι τιμές των πακέτων είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, σύμφωνα με τον Ν. Ιωσηφίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Sunvil, που στέλνει 20.000 ανθρώπους στην Ελλάδα κάθε χρόνο.

«Ο τουρισμός είναι το μόνο που απέμεινε στην Ελλάδα, γι' αυτό κι έχουν διατηρήσει τιμές λογικές" αναφέρει στη Βρετανική εφημερίδα ο κ. Ιωσηφίδης.

Υποστηρίζει μάλιστα πως οι τιμές έχουν πέσει πραγματικά, ακόμα και στα εστιατόρια της Μυκόνου.

Η εφημερίδα παροτρύνει τους αναγνώστες της να μεταφέρουν την εμπειρία τους.

"Θέλουμε να ακούσουμε τις ιστορίες των διακοπών σας. Αν ακόμα μπορείτε να δειπνήσετε με φρέσκες σαρδέλες και καραφάκι κρασί με € 5. Αν είστε τακτικός επισκέπτης στην Ελλάδα, ενημερώστε μας για τις επιπτώσεις που έχουν τα πρόσφατα οικονομικά προβλήματα στο ταξίδι σας" καταλήγει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας.

Πηγή: www.newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή